O ştire care nu va exista în România

Ce record a bătut Roy Carrol şi ce nu se va întâmpla în România. Ce s-a întâmplat în România şi nu se va întâmpla în Anglia.

A jucat al doilea meci după 16 ore

Vineri 14 noiembrie 2014, ora23.40. Pe Naţional Arena se termină meciul dintre România şi Irlanda de Nord din preliminariile campionatului european. După câteva minute petrecute pe gazon, jucătorii se retrag spre vestiar. Ora 00.25 de minute. Nord-irlandezii se îmbarcă în autocar. Ultimul se urcă portarul Roy Carrol. Este sunat pe mobil. Răspunde monosilabic: „Yes, yes, yes”. Niciun cuvânt în plus.

Sâmbătă 15 noiembrie 2014, ora 14.00 (16.00 – ora Bucureştiului) pe Ricoh Arena din Coventry începe meciul dintre Coventry City şi Notts County contând pentru etapa a 17-a din League One (a treia ligă engleză – n.a.). În poarta echipei oaspete, Roy Carrol. După aproape 2 ore, Notts County iese învingătoare cu 1-0, cel mai bun om de pe teren fiind Roy Carrol. La 37 de ani, profesionist adevărat, Carrol a jucat la 16 ore după un meci internaţional interţări un meci important de campionat (Notts Couty trage la promovare – n.a.). Nu confundaţi liga a treia din Anglia cu „C”-ul nostru. Este o diferenţă de la cer la pământ. Vreo 7 sau 8 echipe din Liga 1 nu ar conta în League One. Revenim. La 37 de ani, Roy Carrol bate recordul lui Ryan Giggs, care la 32 de ani a jucat după 22 de ore de la un meci al naţionalei a jucat în campionat pentru MU.

Ce ştire va exista în România

O astfel de ştire nu va exista în România. Pentru că nu va exista un fotbalist român care din vestiar să se urce în primul avion pentru a juca a doua zi la echipa de club. Sau invers. În România, am avut o altfel de ştire, în felul ei tot unicat: un fotbalist (Simion Mironaş) a jucat în cadrul unei singure etape pentru două echipe. Pe 13 octombrie 1994 a jucat pentru Gloria Bistriţa contra Rapidului, iar pe 15 octombrie a jucat pentru Dinamo contra Universităţii Cluj. O astfel de ştire s-ar putea să mai citiţi în România. Nu şi în Anglia sau alte ţări serioase în materie de fotbal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.