„O voce. O lăută. O chitară”, pe scena Colegiului Academic

Proiectul “O voce. O lăută. O chitară” este adus de Claudia Codreanu şi Costin Soare la Cluj-Napoca în cadrul ediţiei 50 a Festivalului Internaţional Toamna Muzicală Clujeană.Miercuri, 12 octombrie, la Colegiul Academic, este programat un concert, o seară cu lucrări din creaţia lui John Dowland, José Marín, Agustín Barrios Mangoré, Mario Castelnuovo-Tedesco şi Manuel de Falla.

Recitalul O voce. O lăută. O chitară a fost înregistrat în mai 2012 pentru Radio România Cultural, în cadrul stagiunii muzicale Lunaria, desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, fiind de asemenea prezentat publicului din Bușteni, Otopeni, Pitești.

Mezzosoprana Claudia Codreanu şi chitaristul Costin Soare au început colaborarea în vara anului 2010; primul lor proiect a fost un Recital de muzică spaniolă (Sor, Lorca, de Falla, Tarrega).

Cea mai recentă colaborare a celor doi muzicieni, intitulată Das Veilchen sau Despre dragoste şi alţi demoni – de la Mozart la Beatles, conţine lucrări de Mozart, Schubert, Giuliani ş.a., a fost primit călduros de publicul de la Palatul Suţu, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Serilor de chitară”. Un alt proiect inedit, de data aceasta lăuta renascentistă fiind cea care însoţeşte vocea, este Recitalul de muzică elisabetană cu Sonete de Shakespeare (prezentat publicului la Sighişoara, Târgu-Neamţ şi Râşnov), în care muzica din timpul Renaşterii din Anglia (Dowland, Campion, Jones) se împleteşte armonios cu versurile marelui poet englez se arată într-un material trimis presei.

Cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană se desfăşoară între 7 şi 28 octombrie propune o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mediu cultural şi o mai bună cunoaştere a ceea ce are de oferit oraşul Cluj-Napoca în materie de evenimente muzicale, la începutul unei noi stagiuni de concerte, la început de an universitar pentru noii studenţi instalaţi în oraş, cât şi pentru melomanii ce aşteaptă reluarea activităţii Filarmonicii, după vacanţă. Festivalul, susţinut şi organizat de instituţia Filarmonicii timp de jumătate de secol în Cluj-Napoca, marchează în tonuri de sărbătoare fiecare început de toamnă şi demonstrează capacitateta urbei de a oferi acte culturale diverse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.