Oaia, brandul ţării conduse de „ciobani“

Staţi uşor, pentru că mai trebuie să treacă încă trei ani până când acest picior de plai, această gură de Rai, care este România, va fi invadată de turişti, aduşi pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu de behăitul oii. Ministrul PSD al Turismului, Mircea Dobre, a declarat că până în 2020 brandul de ţară nu poate fi modificat pentru că a fost făcut cu fonduri europene, dar a recunoscut că i-ar plăcea ca în locul frunzei Elenei Udrea să fie oaia din Mioriţa, „pentru că Miorița este un simbol naţional şi nu cred că mă poate contrazice nimeni“.

Pentru ca behăitul să fie mai puternic şi, astfel, să poată fi atraşi turişti din cele mai îndepărtate colţuri al lumii, oaia va fi însoţită de un berbec. Undeva în fundal va apărea şi nea Alecu, care tunde oaia şi berbecul. Nea Alecu este omul ministrului PSD al Agriculturii, Petrea Daea, cel care nu de mult declara: „Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapumă cât ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plăpumi în România pentru săracii ăştia“. Din lâna rămasă de la plăpumi se vor confecţiona căciuli şi cojoace pe care le vor îmbrăca 10.000 de români, în frunte cu şeful de partid al celor doi miniştri, Liviu Dragnea. După ce s-au prins în horă la Năsăud, intrând în Cartea Recordurilor cu cel mai mare dans tradiţional românesc, cei 10.000 de români, coordonaţi de primul dansator al ţării, Liviu Dragnea, vor intra în Cartea Recordurilor cu acelaşi cel mai mare dans tradiţional românesc, numai că executat iarna.

Văzând ce conducători avem şi cum batem recordurile unul după altul, dar şi cum milioane de turişti vor da curs invitaţiilor trimise de oaie, caprele vecinilor vor muri. Nu înainte de a se ruga, însă fără succes, să moară oaia vecinului. Trăiască oaia şi toţi „ciobanii“ care ne conduc!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.