Oamenii înfruntă frigul şi ies în stradă pentru a 15-a zi consecutiv

Zeci de protestatari au ieșit şi vineri în Piaţa Universităţii să-și strige necazurile.

În pofida zăpezii şi vremii neprietenoase, care au făcut să se instituie cod portocaliu de viscol şi ninsori, în Bucureşti, oamenii nu renunţă la revendicările lor şi spun că nu pleacă acasă decât după demisia preşedintelui Băsescu.

Protestatarii au glugi şi căciuli pe cap, este foarte frig, dar ignoră semnele vremii şi scandează agitând pancarte împotriva guvernanţilor.

„Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!” se poate citi mesajul unuia dintre protestatari.

După conferinţa de presă de la Transporturi, premierul Emi Boc a smuls microfonul ministrului Boagiu spunând că el nu are timp de stat la „şezătoare”, că guvernanţii „au treabă”.

De altfel, primul-ministru a încercat să convingă populaţia cât este de implicat şi de responsabil şi joi acesta a pus mâna pe lopată încercând să cureţe zăpada pe DN1.

Protestatarii, la curent cu iniţiativele premierului, nu se lasă convinşi dezaprobă maniera în care acesta înţelege să se achite de obligaţiile care îi revin primului dintre miniştri.

Protestatarii nu renunţă şi spun ca măcar în ceasul al 12-lea să-şi dea seama că este „administrator de ţară” şi nu proprietar pe vreo moşie şi că trebuie să dea socoteală.

Oamenii se simt trădaţi şi minţiţi şi declară că „aşa nu se mai poate”.

Update: Protest la -15 grade C

Câteva zeci de suceveni au protestat din nou, vineri seară, la minus 15 grade Celsius, cerând alegeri anticipate, demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului şi scandând „Nu renunţăm!”, proteste împotriva actualei puteri fiind organizate şi la Fălticeni şi Gura Humorului.

Protestatarii au spus că nu renunţă la protest până când „nu pleacă hoţii de la conducere” şi au scandat „Nu renunţăm!”. Totodată, manifestanţii, fluturând steaguri tricolore, au scandat lozinci antiprezidenţiale, antiguvernamentale, împotriva partidelor aflate în coaliţia de guvernare, dar şi împotriva preşedintelui CJ Suceava, liderul PDL Gheorghe Flutur cum ar fi „Băsescu, nu uita, ţara asta nu te vrea!”, „Jos Guvernul!”, „Flutur nu uita, Bucovina nu-i a ta!” şi au cântat „La Palatul Prefecturii cântă cucuveaua, Flutur şi cu gaşca lui şi-au găsit beleaua”.

Proteste similare au fost organizate vineri şi în municipiul Fălticeni şi în oraşul Gura Humorului. Aproximativ 20 de protestatari s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Civică a municipiul Vaslui la un miting al tăcerii,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.