Oamenii lui Băsescu sar din nou să-l servească vorbind în numele a milioane de români

Daniel Ţecu, un vechi ţuţer al lui Traian Băsescu, vorbeşte din nou în numele milioanelor de români plecaţi din ţară de bine ce au dus-o pe timpul regimului Băsescu.

Primim la redacţie

„FADERE Federaţia asociaţiilor de români din Europa cere imediat Guvernului Ponta stoparea încălcării flagrante a Constituţiei României şi a deciziei Curţii Constituţionale prin încercarea de a scoate din listele electorale pe românii care locuiesc in afara ţării.

Cerem de asemenea instituţiilor abilitate ale Uniunii Europene să ia act de comportamentul din ultímele zile ale Puterii de la Bucureşti.

FADERE işi reafirmă poziţia conform căreia dacă un singur român din Diasporă va fi scos abuziv de pe Listele Electorale în ciuda deciziei Curţii Constituţionale de săptămâna trecută, FADERE va depune imediat plângere penală împotriva Guvernului României, şi a Primului Ministru.

Reamintim că săptămâna trecută la iniţiativa FADERE un grup reprezentativ de asociaţii din Diasporă a fost la Bucureşti pentru a
reaminti Guvernului de la Bucureşti că românii sunt egali in drepturi conform Constituţiei, indiferent că se află la Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Madrid sau Roma.

Cerem de asemenea încetarea imediată a presiunilor exercitate de către Ministerul de Externe asupra Ambasadorilor pentru ca aceştia să trimită la Bucureşti un număr cât mai mare de persoane decedate în străinătate. Dacă întradevăr exista un interes aşa mare pentru persoanele decedate în străinătate, Guvernul României ar trebui ( aşa cum FADERE a cerut în nenumărate rânduri) să repatrieze corpurile neânsufleţite ale acestora.

*Consider o lipsă totală de seriozitate din partea Guvernului României că pentru a-şi atinge scopul pur politic, se joacă cu doua categorii de persoane lipsite aparent de apărare si anume: morţii si românii din Diasporă . Poate că în privinţa celor dintâi jocul lor va reuşi, însă în ceea ce priveşte pe cei din urmă s-ar putea ca Guvernul să aibe o mare surpriză. Românii din Diasporă au foarte multe asociaţii care îi reprezintă, sunt la zi cu tot ce se intâmplă în România, cunosc legile României şi Constituţia şi nu vor suporta să fie călcaţi în picioare.

Preşedinte FADERE
Daniel Ţecu”

Citeşte aici cine este Daniel Ţecu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.