Oamenii lui Tăriceanu, atac de maidan la Iohannis

Liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidențiale, este numit „pămpălău” de un deputat plimbat pe la mai multe partide și poposit în curtea lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Am spus-o încă de la începutul apariției lui Klaus Iohannis că este un pămpălău și nu un om politic”, afirmă într-un comunicat transmis duminică Octavian Bot, deputat PLR, fost membru PL’93, PNL, PNL-CD, UFD, AP, PDL, apoi iar PNL, iar acum sărit în barca lui Tăriceanu.

Acuzându-l pe Iohannis că l-a „trădat” pe Antonescu, lui Bot nu-i miros a bine nici realizările lui Klaus Iohannis ca primar al Sibiului, spunând că i se pare o exagerare prezentarea orașului ca o mare realizare a liderului PNL.

„El a fost inventat de Crin Antonescu, un idealist, iar mai apoi, Iohannis, prin viclenie, l-a îndepărtat pe Crin Antonescu, fără scrupule. Aceasta pare a fi singura „realizare politică” a lui Iohannis. Klaus Iohannis și-a pus eticheta de dreapta și de liberal, „conținutul” însă, e gol și de dreapta și de liberalism. Klaus Iohannis încearcă să convingă electoratul prezentând ce a realizat el la Sibiu. Ne spune câte străzi a asfaltat, câți kilometri de rețele de alimentare cu apă sau de canal a făcut. Cu asemenea realizări ar putea, eventual, să candideze pentru funcția de „primar” al României, nu pentru cea de președinte”, afirmă Bot în comunicatul citat.

În opinia deputatului traseist, „nu este prea greu să fii primar într-un oraș cu oameni așezați și civilizați, precum Sibiul”.

„A-ți face merite pentru că ai pavat și zugrăvit o piață centrală, mi se pare chiar caraghios. Aș fi curios să-l văd primar în orașe ca: Slatina, Dorohoi, Tecuci, Caracal sau în alte asemenea orașe. Există în România orașe mai frumoase decât Sibiul, așa încât mi se pare o exagerare prezentarea Sibiului ca o mare realizare a lui Iohannis. Chiar dacă ar fi așa, nu are nicio legătură cu ceea ce se cere unui președinte al României”, crede deputatul lui Tăriceanu.

Concluzionând că Iohannis „este cea mai proastă alegere a liberalilor”, Bot transmite PNL că dacă tot voiau să propună un candidat aparținând unei minorități, „puteau să-l aleagă pe Varujan Vosganian”, care, în opinia lui, „este cu câteva clase peste Klaus Iohannis, din toate punctele de vedere”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.