Oamenii şi-au schimbat stilul de mers din cauza smartphone-urilor

Un gadget nelipsit în zilele noastre a făcut ca oamenii să îşi modifice stilul în care merg pe stradă, au arătat oamenii de ştiinţă, potrivit independent.md. De când smartphone-urile au devenit tot mai populare, oamenii şi-au modificat stilul de mers, pentru a se adapta şi a evita accidentele.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universităţile Bath şi Texas, citaţi de Business Insider, care susţin că, atunci când se uită la ecranul smartphone-ului în timpul mersului, oamenii fac paşi mai mici, petrec o perioadă mai lungă cu ambele picioare pe pământ şi reduc viteza, totul în mod subconştient.

Cercetătorii au realizat un experiment cu participarea a 30 de persoane cu vârste între 18 şi 50 de ani. Oamenii au fost puși să meargă pe un drum cu obstacole, în timp ce au ochii în smartphone.

În acest fel, oamenii de știință au ajuns a concluzie că, prin această adaptare, oamenii previn căderea sau lovirea de un obstacol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.