Oana Paraschiv, de la Cronica Cârcotaşilor la matinal alături de Marius Tucă

O voce nouă prezintă, în această săptămână, buletinele de ştiri la Smart FM: Oana Parashiv, colegă de emisiune a matinalului Smart FM, realizat de Marius Tucă şi Marius Manole, a preluat, în această săptămână, pupitrul ştirilor dimineţii. Astfel, ea poate fi auzită la fiecare „fără zece” pe post, până la ora 13.00.

Cum ai ajuns ştiristă la radio?

A fost un drum pe care l-am început în primii ani de facultate şi care, în mare parte, a fost lin. Spre disperarea părinţilor mei, înainte cu două luni de examenul la facultate, am decis să dau la Jurnalism, şi nu la Psihologie, pentru care mă pregătisem intens. Am intrat, iar în al doilea an de studenţie am făcut o luna practică la Star FM, fost Contact şi actual Kiss. Am primit o ofertă de a rămâne la ştiri, am realizat un show prematinal, şi, în acelaşi timp, dădeam ştirile în matinalul Cârcotaşilor.

Cum a fost întâlnirea cu ei?

N-a fost ceva wow, ne cunoşteam deja şi probabil au considerat că pot mai mult şi am rămas cu ei în emisiune. Eram prieteni apropiaţi, era o relaţie strânsă. Acolo am rămas până acum trei ani. În ultimii trei ani, am fost reporter la Cronica Cârcotaşilor. Dar radioul a fost şi-a rămas prima mea dragoste.

Cum a fost despărţirea de radio?

Exact la fel că atunci când te despărţi de cineva foarte drag. Am descoperit modalităţi de a-mi umple timpul. Nu avusesem ani de zile liber. În perioada din vară, cât am fost liberă, am decorat casa, în sensul că mi-am zugrăvit singură apartamentul, chiar de două ori. Am zugrăvit doi pereţi negri, altul este cu alb, gri şi negru, în dungi. Mai am o cameră, nu m-am hotărât deocamdată cum va arăta. Apoi, am doi nepoţi la Focşani, pe care i-am văzut des în ultima perioada: puştiul are şapte ani şi avem o relaţie specială, iar fetiţă are un an şi patru luni şi seamănă perfect cu mine, e blondă, are ochi albaştri şi strungăreaţă. Şi, nu în ultimul rând, am un căţel, shi-tzu, Ozzie (de la Osbourne), avea o privire pierdută când l-am luat, de aceea l-am botezat aşa. E încăpăţânat, îmi strică pantofii, le mănâncă tocurile. Acum trebuie să-l duc la psiholog (râde), se sperie tare de sticlele de plastic care pocnesc şi muşcă lumea pe stradă.

Cum ai aplicat la Smart FM?

Am început să ascult radiouri, în fiecare dimineaţă alt post, nu-mi puteam găsi liniştea. Drumul pe care îl începusem şi pe care îmi plăcea atât de mult să merg se terminase prea brusc. În timp, am descoperit Smart FM, mi-a plăcut mult şi am observat că nu au buletin de ştiri în timpul emisiunii matinale. Între timp, am devenit o „neascultătoare” fidelă, îmi imaginam când ar fi trebuit să intru eu. Apoi, am depăşit etapa de visare şi am aplicat pentru un job la ştiri şi aşa s-a întâmplat să fac parte din echipa de ştiri a Smart FM. Sunt norocoasă, ştiu asta: prima zi de muncă a fost cea în care audienţele au arătat că Smart FM are cel mai bun public de radio de pe piaţă şi este lider pe nişă culturală.

Marius Tucă şi Marius Manole pomenesc la Marius FM destul de des de tatăl tău, care este preot în Focşani. Ce spun despre asta părinţii tăi?

Tatăl nu se supără, ba chiar a avut şi intervenţii în direct. Şi fratele meu este preot, este o tradiţie în familie. Am o relaţie frumoasă cu toţi ai mei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristina Damian 2 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.