Obama către Băsescu: Faceţi să se aplice legea, faceţi să vă funcţioneze justiţia!

Traian Băsescu le-a mărturisit românilor interesaţi de discuţia de aproximativ 30 de minute pe care a avut-o cu Obama că preşedintele american a cerut ca în România să funcţioneze justiţia.

„L-am întrebat pe preşedintele SUA: „Domnule preşedinte, ce poate face România pentru America?” Răspunsul preşedintelui Obama a fost: „Faceţi să se aplice legea, faceţi să vă funcţioneze justiţia şi este cel mai mare lucru pe care-l puteţi face”, a declarat şeful statului român, citat de Agerpres.

Băsescu le-a mai spus românilor, nici mai mult, nici mai puţin decât că vizita sa în SUA a fost una bine pregătită şi „securizată” pentru a nu fi distrusă mediatic.

„Vizita a fost un lucru bine pregătit şi bine securizat pentru a nu fi distrus mediatic din vreme. Pentru că mai avem şi pasiunile astea: să stricăm când e ceva bun pentru România. Ne-am luat toate măsurile să nu dăm ocazia ca vizita să fie distrusă acasă din vorbe şi din analişti”, a explicat Băsescu.

Traian Băsescu s-a întâlnit 25-30 de minute cu preşedintele american, deşi oficial o astfel de întrevedere nu era prevăzută. Practic, preşedintele american s-a alăturat discuţiei pe care Băsescu o avea cu vicepreşedintele american Joe Biden. Preşedintele român nu a aflat decât în ultimul moment că poate fi primit de Obama.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.