Obama: Chuck Hagel mi-a spus luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul

Președintele american Barack Obama a acceptat luni demisia lui Chuck Hagel din funcția de ministru al apărării al SUA și a precizat că acesta l-a anunțat luna trecută că a sosit timpul să-și încheie mandatul de ministru, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Liderul de la Casa Albă a menționat că Chuck Hagel, care a demisionat luni, va rămâne în funcția de șef al Pentagonului până la numirea unui succesor.

Obama a recunoscut că Hagel fost ‘mereu sincer și direct’ în recomandările și sfaturile pe care i le-a dat președintelui american.

Chuck Hagel, care a încercat să-și îmbunătățească relațiile cu Congresul SUA după o confirmare controversată în 2013, și-a prezentat scrisoarea de demisie după discuții îndelungate cu Barack Obama începute în luna octombrie, au precizat surse oficiale.

Veteran al războiului din Vietnam, Chuck Hagel a demisionat după înfrângerea zdrobitoare a democraților la alegerile de la jumătatea mandatului din 4 noiembrie, în urma cărora republicanii au preluat conducerea Congresului.

Barack Obama i-a acceptat demisia și își va anunța în mod oficial decizia la ora 11:10 locală (16:10 GMT), au menționat sursele citate.

„Un succesor va fi numit în scurt timp, însă Hagel va rămâne în funcția de ministru al apărării până când înlocuirea sa va fi confirmată de Senatul american”, a afirmat o sursă de la Casa Albă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.