Obama, marele absent de la marșul de la Paris

Președintele american Barack Obama nu va participa la „marșul republican” organizat duminică la Paris după atentatele din Franța, a declarat pentru AFP un oficial american dezmințind un zvon ce circulă pe rețelele sociale.

Obama a transmis însă, după atentate, mesaje de solidaritate cu Franța.

„Vreau ca francezii să știe că Statele Unite sunt astăzi alături de voi și vor fi alături mâine”, a declarat Obama vineri.

La marș și-au anunțat prezența numeroși lideri europeni.

Un oficial american de rang înalt se va afla însă la Paris în ziua marșului.

Miniştrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene vor participa duminică, la Paris, la o reuniune pe tema securităţii la care va fi prezent şi secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, după atentatul de la redacţia Charlie Hebdo.

„Este vorba de o manifestare de solidaritate cu Franţa, de respingerea terorismului şi de schimbarea punctelor de vedere privind problemele comune pe care le avem în combaterea terorismului la nivelul Uniunii Europene şi în exterior”, a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

„După atacul oribil comis la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, va veni la Paris pentru a participa la reuniunea internaţională pe teme de securitate”, a declarat un oficial guvernamental francez citat de AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.