Obiceiuri care afectează auzul

Unul dintre cele mai importante simțuri ale organismului uman trebuie protejat pe măsură. Unele persoane țin cont de faptul că muzica în căști se ascultă la un volum rezonabil, însă și alte obiceiuri zilnice trebuie evitate pentru ca auzul să nu fie afectat.

Nu acționați la timp în caz de febră

În momentul în care aveți o infecție, temperatura corpului crește, iar acest fenomen poate fi periculos pentru nervii urechii interne.

Afectarea auzului poate surveni în urma lipsei de oxigen sau a a unei inflamații.

Dacă oxigenul nu circulă prin organism în mod corespunzător, nervii își pierd capacitatea de a funcționa în parametrii normali. Astfel, este indicat să nu tratați cu superficialitate semnalele transmise de organism atunci când apar dezechilibre, pentru că, în timp, auzul poate fi afectat.

Folosirea frecventă a uscătorului de păr

Pe cât de rapidă și de convenabilă este această metodă, pe atât de dăunătoare este pentru auz. Zgomotul produs de uscătorul de păr poate deteriora în timp auzul.

Conform specialiștilor, este indicat să folosiți dopuri speciale în momentul în care folosiți orice tip de aparat electrocasnic: aspirator, blender etc.

Zgomotele puternice

Dacă frecventați localuri în care se susțin concerte ori volumul muzicii este unul foarte ridicat, este indicat să faceți pauze și să încercați să petreceți câteva minute afară. De asemenea, dacă este un eveniment în aer liber, specialiștii recomandă să vă aşezaţi cât mai departe de scenă.

Medicamente și substanțe chimice

Rezistența industrială a solvenților chimici a fost legată de pierderea auzului.

Pentru a evita daunele cauzate de substanțe chimice sau medicamente, raportați medicului dumneavoastră orice tip de reacție adversă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.