Oferta politică a PRU: cârnaţi, la pachet cu Victor Ponta

Recentul miting organizat de Partidul România Unită, miting la care figura lui Victor Ponta a fost afişată pe toate gardurile, pare să fi băgat zâzania în PSD. La scurt timp după miting, Liviu Dragnea, vădit deranjat, a declarat: „Nu mă deranjează pe mine personal. Ce i-am spus lui Victor, sincer şi m-a şi înţeles, e că mi se pare incorect să-i fie folosită imaginea de către alt partid. Să nu fie deranjant pentru membrii de partid. Pentru unii este că nu înţeleg – domnule, stai puţin, dacă suntem pesedişti, cum ar fi ca fiecare dintre noi să permită să i se folosească imaginea de către alte partide? (…) Eu nu agreez varianta asta pentru că, atâta timp cât procedează în felul acesta, nu mi se pare corect şi sigur că îţi pui mari semne de întrebare pentru validitatea, durata şi substanţa unei colaborări cu oameni care procedează aşa. De aici pleacă rezervele”. Ei, asta este: nu poţi să faci fericită chiar toată lumea, nici măcar dacă te numeşti PRU. De fapt, Liviu Dragnea nu a fost singurul nemulţumit. În buna tradiţie dâmboviţeană, participanţii la mitingul PRU au fost momiţi cu promisiunea că vor primi sarmale, mici şi bere. Când colo, ce să vezi: la faţa locului, sarmalele s-au preschimbat într-un banal cârnat înfipt într-o chiflă. Cât despre mici şi bere, nici pomeneală! Cu toate că, iniţial, doritorii de pomană electorală s-au cam călcat în picioare, la final chiar şi ei au fost nemulţumiţi, de fapt mai nemulţumiţi chiar şi decât Liviu Dragnea. ,,Slăbuţ, slăbuţ de tot! E cam pe ultimul loc. Cea mai bună mâncare a fost la Marian Vanghele!” Avea dreptate omul: ei, unde sunt vanghelioanele de altădată?

Iar pentru ca respectivul cârnat să alunece mai bine pe gâtul nemulţumiţilor, participanţilor la miting li s-a oferit şi un moment artistic adecvat momentului: cântece patriotice interpretate de Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu ori Gheorghe Turda. Entuziasmul asistenţei a atins cote maxime atunci când, sub portretul omniprezent al lui Victor Ponta, s-a cântat ,,Mândru că sunt român”. Mda, colegii din PRU par să fi uitat însă că, acum vreo câţiva ani, Victor Viorel Ponta se lăuda cu străbunicul său albanez.

Astăzi am încercat să aflăm de la conducerea PRU cam câţi cârnaţi s-au consumat la mitingul de sâmbătă, cât au costat şi mai ales dacă a existat vreo sponsorizare, că doar de, suntem în capitalism: ,,frate, frate, dar cârnatul e pe bani”. Din păcate nu am aflat mare lucru: de la sediul partidului ni s-a indicat să vorbim cu Sarmiza Andronic, dar aceasta nu a răspuns cu nici un chip. La un moment dat, cineva de acolo ne-a explicat că doamna Sarmiza munceşte şi că o să sune ea când va fi mai liberă. Nu a sunat!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.