Oficial american vine la București ca să dea lecții despre statul de drept

Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, vine la Bucureşti la sfârșitul săptămânii.

„În Bucureşti, România, de pe 10 ianuarie până pe 11 ianuarie, adjunctul secretarului de stat (Victoria) Nuland se va întâlni cu înalţi oficiali ai guvernului României şi cu membri ai societăţii civile pentru a discuta chestiuni bilaterale şi regionale, inclusiv despre eforturile pentru întărirea statului de drept„, anunţă un comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

Ambasada SUA la București a criticat la sfârșitul anului trecut modificările aduse de parlamentari la Codul Penal. „Această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească”, susținea Ambasada americană într-un comunicat.

Oficialul american nu vizitează doar România. Vizita oficialului american la București este parte a unui turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite și în Germania, Lituania şi Franţa.

Vizita în România are loc la un an și jumătate de la cea efectuată de Philip Gordon, fostul asistent pentru Afaceri Europene si Eurasiatice a lui Hillary Clinton. Gordon a venit la București în august 2012, după referendumul de suspendare a lui Traian Băsescu ținându-le lecții lui Ponta și Antonescu despre „statul de drept”.

După vizita oficialului american, CCR l-a repus în funcție pe Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.