Ofițer DIICOT, reținut în dosarul lui Sergiu Lucinschi

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, un ofițer DIICOT a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 5.000 de euro. Acesta a fost reținut în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova.

”În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri, acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă). De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracțiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează”, se arată în comunicatul citat.

”Totodată, în același context, inculpatul Comăneanu Constantin, ofițer de poliție care desfășura activități specifice în același dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o sumă de bani, inițial neprecizată, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului respectiv. Mai mult, pentru a-i întări încrederea, inculpatul Comăneanu Constantin, prin același intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plângerii depusă de inculpatul Lucinschi Sergiu și i-a comunicat totodată că se va lua împotriva lui măsura arestării, lucru care s-a și întâmplat ulterior. Având în vedere că informațiile se confirmaseră, după punerea sa în libertate, omul de afaceri a fost de acord să îi înmâneze intermediarului suma de 30.000 euro, din cei 50.000 de euro pretinși inițial, în vederea rezolvării favorabile a dosarului său. Din această sumă, la data de 30 martie 2015, persoana intermediară a remis suma de 5.000 de euro inculpatului Comăneanu Constantin, împrejurarea în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai arată precizează procurorii anticorupție.

Suspectat de corupţie, Sergiu Lucinschi a fost reţinut marţi dimineaţă de DNA şi urmează să ajungă în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

Fiul fostului preşedinte al R. Moldova Petru Lucinschieste acuzat de infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2014 – martie 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.