×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:15
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Recitiți dezvăluirile de pe Cotidianul.ro din 2015
Ofițerii SRI – în toate dosarele
Lui Traian Băsescu i s-a indicat încă din 2014 că succesorul este Klaus Iohannis
Lui Traian Băsescu i s-a indicat încă din 2014 că succesorul este Klaus Iohannis

Practicile ilegale pe care Traian Băsescu le-a impus structurilor secrete şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie au atins cote exagerate. Începând cu anul 2007, Serviciul Român de Informaţii a implementat procedurile de investigaţie penală în acţiunile informative de documentare a ameninţărilor cu potenţial infracţional. În acest fel, contrar prevederilor legii, SRI a început să desfăşoare sistematic activităţi specifice parchetelor şi poliţiei, iar documentele de finalizare a acţiunilor informative prin sesizarea organelor de aplicare a legii au căpătat forma şi conţinutul rechizitoriului.

Din anul 2007 până în prezent au fost deschise şi sunt pe rol circa 15.000 de acţiuni informative cu finalitate prezumată în rechizitorii, a căror soluţionare este prioritizată în funcţie de termenul prescripţiei penale. Cele 15.000 de acţiuni privesc întreg spectrul funcţionarilor din autorităţile publice, din administraţia centrală şi locală, persoane încadrate de generalul SRI Dumitru Dumbravă în categoria „persoane vulnerabile la corupţie“. De la consilieri comunali până la membri ai Guvernului, Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, chiar şi la judecători ai Curţii Constituţionale. După unele informaţii, există dosare care îi privesc pe Valer Dorneanu, Daniel Morar, Mona Pivniceru, Augustin Zegrean. Aceleaşi surse vorbesc despre dosare care privesc şi membri ai CSM. Doar trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii nu sunt încă îndosariaţi sau nu se află în reţelele de ofiţeri acoperiţi ale generalului Marius Stoica.

În ce măsură aceste practici folosesc SRI-ului este din ce în ce mai greu de aflat. După felul în care sunt gestionate, există din ce în ce mai puţine şanse ca ele să servească unor scopuri precis definite prin lege. Mai nou, ele servesc grupurilor de interese reprezentate de elemente din conducerea SRI.

Pentru a răspunde vârfului de sarcină din campania anticorupţie, Direcţia Juridică a Serviciului Român de Informaţii a crescut numeric, de la vreo două-trei duzini la 200 de ofiţeri specializaţi în activităţi de suport al cercetării penale. Ingineri ultraperformanţi în construcţii au fost integraţi în SRI pentru a evalua proiecte sau pentru a penetra echipele lucrărilor de mare valoare şi importanţă strategică. În plus, aceştia participă şi la activităţi de cercetare şi la anchete penale, descinderi şi percheziţii, secrete ori cu mandate. Concomitent şi în acelaşi scop, Direcţia Naţională Anticorupţie a fost „dotată“ cu un Departament de Informaţii şi Investigaţii, cuprinzând o schemă de 700 de oameni, din care o treime ofiţeri acoperiţi. Departamentul de Informaţii şi Investigații (cuplă a Direcţiei Juridice a SRI) este coordonat de prim-adjunctul directorului SRI, din cabinetul de lucru special pus la dispoziţie de Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA. Pentru ca accesul la informaţii să fie cât mai rapid, companiilor de comunicaţii (telefonie mobilă şi Internet) le-a fost impus ca o treime din angajaţi să fie operatori acoperiţi ai SRI şi STS, care să asigure monitorizarea implicată de aşa-numitele legi „Big Brother“. Sub pretextul luptei antiteroriste, a fost creată o bază specială de supraveghere. Într-o incintă rezervată din complexul Periș, generalul Florian Coldea şi-a instalat „Direcţia Specială“… O structură para-instituţională, care monitorizează comunicaţiile unor vizaţi prin reţeaua de sateliţi. Cum s-ar zice, din spaţiul extraterestru şi cu mijloace care nu ar intra sub incidenţa restricţiilor legislaţiei naţionale. Direcţia Specială „Periş“ „digitalizează“ redările audio-video, adică produce pe bandă rulantă probe care să susţină rechizitoriile anticipate de generalii Coldea, Stoica şi Dumbravă. De asemenea, Arhiva SIPA, depozitată nu întâmplător la Periş, a fost preluată spre valorificare de o structură a SRI, care, contrar dispoziţiilor legii, a preluat atribuţiile fostei structuri informative departamentale a Ministerului Justiţiei, ilegal desfiinţată de Monica Macovei. Materialele compromiţătoare din această arhivă i-au adus „la ordin“ pe foarte ­mulţi judecători. Şi sub ordin servesc la Consiliul Superior al Magistraturii, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Curţile de Apel.

O curiozitate: „serviciile specializate“ au fixat audio-video, în secret, scene mult prea deocheate din viaţa intimă şi privată a mai multor magistraţi neînfrânaţi în pofte şi vicii sexuale, satisfăcute inclusiv prin incintele oficiale, dar şi în locuri-capcană special amenajate pentru obţinerea „bazei compromiţătoare a punerii în dependenţă“.

Odată realizată colecţia de magistraţi prelucraţi specific, sau „brichisiţi“, după cum se exprima senilul general Pleşiţă, a urmat plasarea lor în „punctele nodale“ vizate ale puterii judecătoreşti.

Cum s-a ajuns la o ţară controlată de Servicii?

Pentru „legalizarea“ încălcărilor de lege de către Servicii, Traian Băsescu a impus Consiliului Suprem de Apărare a Ţării adoptarea a cel puţin 17 hotărâri prin care s-au operat completări şi modificări de competenţe şi atribuţii în contra prevederilor legilor organice. Într-o spirală a aberaţiilor, „Serviciul“ a impus Înaltei Curţi de Casaţie şi altor instanţe „protocoale de colaborare interinstituţională“, care au fost semnate cu „ochii închişi“. Semnatarii, fără excepţie, erau şi ei colaboratori apropiaţi sau ofiţeri acoperiţi!Între nefastele consecinţe ale acestor „protocoale“, trei sunt de-a dreptul criminale:

a. judecarea cauzelor pe baza anexelor secrete ale rechizitoriilor (dosarelor) puse la dispoziţie de SRI şi la care nu are acces decât preşedintele completului de judecată, care, la rândul său, le foloseşte pentru „convingerea“ numărului de membri ai completului necesar impunerii sentinţei prestabilite;

b. acceptarea ca mijloace de probă, dar şi ca „suport martor“ al autenticităţii, a „duplicatelor digitale editate“ ale înregistrărilor audio-video, a căror conformitate cu originalul este imposibil de stabilit;

c. experţi în materie de înregistrări audio-video ai Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, agreaţi de instanţe, sunt numai cei care provin de la structura tehnică de specialitate a Serviciului Român de Informaţii.

Viitorul președinte, făcut de Coldea și SRI

Exact în ziua de joi, 20 februarie 2014, preşedintelui Traian Băsescu i-a fost prezentat profilul viitorului preşedinte. Un profil rezultat din sforţările „grupului B.N.D. de la Cluj“, rafinate de institutele de cercetări şi evaluări sociologice acreditate de un serviciu de informaţii care a pus untul secret pe sandvișul informaţional servit preşedintelui.

Succesorul indicat de „profilul sociologic“ ajuns pe masa preşedintelui României nu era Crin, nu era Victor, nu era Elena, nici fostul său consilier C. Diaconescu, nu era… niciuna dintre figurile politice ale căror nume se vehiculau ca prezidenţiabil în spaţiul public.

Traian Băsescu, mulţumit şi nu prea, a cerut furnizorului păstrarea deplinului secret asupra numelui noului prezidenţiabil. Când Băsescu este naiv e naiv de-a binelea. Un secret deplin poate fi doar ceea ce ştie o singură persoană. Or, înaintea lui…

Şi totuşi o vreme nu a transpirat nimic. Dar cum între naşi şi fini legea cumetriei politice bate legea secretului prezidenţial, Ponta a aflat că rejectatul din USL deschide cale la prezidenţiale lui… Klaus Iohannis! Simţindu-se ca pocnit în moalele capului, Ponta a intrat în stare de şoc, iar după ce şi-a revenit s-a răţoit urât de tot la Traian Băsescu. Acesta i-a dat mână liberă lui Coldea la „terminarea“ lui Maior…
Numai că fie un subaltern devotat lui Maior, fie altul din parohia lui Gabriel Oprea, ori din ambele părţi, a sifonat către presă documentele conservate care au acoperit partea „ţigănească“ a cazului fraţilor Băsescu. Prin această mişcare, Traian Băsescu a fost scos din joc câteva săptămâni şi pus la prăjit la foc scăzut. Adică un timp de care avea nevoie ca să-şi pregătească următoarele mişcări.

Cornel Nistorescu, Vlad Dumitraș, Ada Răuț

Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
3436
 | 21
 | 23
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Charlie
+3
Revin pentru a diminua caracterul posibil defetist in aprecierea comentariului meu. Cred ca este posibil si doresc sincer sa se intample astfel! Nu-l luati in seama pe postacul securist Atenianul care incearca sa puna la indoiala sugestiile Dvs rastalmacind ceea ce sustineti despre Parlament. Se face ca nu a receptat aspectul ca Parlamentul l-ati indicat in calitate de reclamant, cu majuscule!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Pt. ILeo. Domnule, imi scot palaria pentru minunatul "rechizitoriu" administrat statului de nedrept basist mentinut pana-n zilele noastre, intr-o continuitate care va anuleaza sugestia legata de actualul sef csat. Tot Dvs ati mentionat ca toti actantii care au creat situatia, dar si cei care au acceptat-o si aplicat-o, unde consider eu ca intra si toti cei care au preluat si perpetuat incalcarea grava a Constitutiei, se fac in mod egal vinovati!!! Chiar credeti sincer ca actualul CSAT o sa aplice ceea ce cereti, stiind ca a durat mult pana s-a stopat partial subminarea statului de drept. Singura speranta ar ramane Parlamentul actual, dar tema e atat de brizanta incat se poate repeta nesiguranta adoptarii motiunii PSD-ALDE de demitere a propriului Premier tradator. Fostul Parlament nu a intreprins nimic in sensul cerut de Dvs, fiind captiv la momentul respectiv dupa tradarea odioasa a lui Ponta. Flacaul era in Imp.Otoman pe post de "generalul Stanculescu cu piciorul in ghips" cand a anuntat ca s-a decis sa dea jos Guvernul...
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
atenianul
-3
la început a fost -revoluţia"........ la sfârşit, apocalipsa( când va fi judecata de apoi " sua , rusia,germania")???
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
ILeo
+1
Intrucat CSAT se afla sub controlul Parlamentului fata de care da rapoarte de activitate, Parlamentul Romaniei in calitate de RECLAMANT prin reprez.sai legali-Pres.Senatului si Pres.Camerei Deputatilor, putand sta in justitie ca persoana juridica cu buget de venituri si cheltuieli, are INDRITUIREA SA CEARA IN CONTENCIOS ADTIV -CONSTATAREA NULITATII ABSOLUTE A ACTELOR ,a celor 17 "hot CSAT"privind "completări şi modificări de competenţe şi atribuţii în contra prevederilor legilor organice", date de onor Basescu si clica .Declararea, constatarea nulitatii absolute a acestor "hot CSAT",duce la nulitatea tuturor actelor facute in baza lor .Intrucat civilul nu tine in loc penalul, PARALEL- CSM, MIN JUSTITIEI,PROCURORUL GENERAL, ICCJ sa actioneze CSM-SI CHEMATUL IN GARANTIE PARLAMENTUL ROMANIEI ,prin PRES. KLAUS IOHANNIS ca si garant al Constitutiei,pt. CONSTATAREA NULITATII ABSOLUTE A CELOR 17 "hot.CSAT", anularea lor si pe baza aceasta declansarea REVIZUIRILOR IMPOTRIVA TUTUROR HOT JUDECATORESTI-DATE IN PENAL SAU CIVIL-INTOARCEREA EXECUTARII- A ACELOR HOT JUDEC .IN CARE SOLUTIILE AU FOST DATE PE BAZA actelor NULE FACUTE DE SRI,SIE ETC.LIPSITE DE COMPETENTA SI FACUTE PRIN INCALCAREA CONSTITUTIEI,LEGILOR, DECI PRIN FRAUDA LA LEGE .Toate persoanele responsabile pt.aceasta SILUIRE,FRAUDA A LEGILOR constitutionale si organice- T Basescu, membrii CSAT, conducerea,membrii SRI,SIE, sefii ICCJ, sefii diferitelor institutii ANAF, DNA ,PArchet General care au acceptat si aplicat "protocoalele" inclusiv in JUSTITIE,SISTEMUL JUDICIAR si AU ACCEPTAT erijarea unor organe straine de COMPETENTA LEGALA, in ancheta si "probatorii",precum si judecata pe aceasta BAZA ILEGALA,NULA,sa fie anchetati,judecati si condamnati pt. abuz grav in serviciu si alte infractiuni. Este singura cale de INTRARE IN LEGALITATE fata de subminarea puterii legitime , constitutionale de stat de catre serv.secrete, vinovate de arogarea puterii ilegitime in stat.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
atenianul @ ILeo
0
csat control parlament? ce înţelegi prin "control", le cere biletele ?- cum îi sancţionează ...îi bârfeşte? e vreunul din CSAT sau din instituţii revocabil de parlament ???un organ deliberativ cu sarcini de control şi execuţie - e visul dictaturilor( separaţia puterilor în stat devine amintire şi gata cu democraţia...) ( pardon! gata cu anarhia că democraţia nu am văzut-o pe aici..
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lupascum
-3
- ce credibilitate poate avea un inculpat cand aduce acuzatii la adresa celor care l-au cercetat - sustin lupta impotriva crimei organizata
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
QX
+1
Chiar nu ar fi nevoie de mirari ca serviviul de informatii aduna informatii (FARA A INCALCA CONSTITUTIA SI LEGILE - nu-i cazul la slugile basiste), insa, de exista cineva, sa explice: care sunt actiunile acestui serviciu de extaziaza inalte porti care le decoreaza sefii (de toate marimile) mai ceva ca pe aliati dupa victoria finala? Aceiasi intrebare si pentru DNA "romanesc".
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+4
Pt. Nouminus Dei. Va atrag atentia ca extrem de confuz este comentariul dvs. Sunteti ofuscat de tintele comentariului meu si va inteleg dupa stilul cum stiti sa comunicati bazat pe abordarea pertu pe care nu o permit niciunui necunoscut. Despre "prioritati" scriu constant, dar toate reformele politico-economice urgente depind de reformarea statului prin reconstructia sa din temelii. De aceea securistii din partide, institutii, servicii si media sunt loviti de turbare, ingroziti ca pierd jucarica numita Romania. Cred ca cel mai aprig adversar al meu o sa fie nevoit sa recunoasca brambureala din comentariul dvs.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Onac Claudiu Radu
+1
@ nominus dei - Anonimule, genereaza , te rog ,date , nume , vinovatii certe . Vino cu fapte concrete , cert imputabile . Daca nu stii ori nu poti ori nu ai , taci !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
lunetistu
+5
Inca o dovada ca DNA este o gaselnita basista pentru slugile lui . N-are meseriasi , totul venea de la sri . Procurorii dna. , doar contra-semna dosarele si plecau in instante . Ce nevoie mai era de dna , doar pentru a functiona ASPIRATORUL DE BANI pentru niste obligatii ale basescului ? Sri putea trimite direct dosarele la parchete , fara intermediari , dar trebuia sa manince si gura lor , ca doar eu i-am pus acolo , sa-mi indeplineasca ordinele : `Este bine domnule comisar , nu este bine domnule comisar pentru ca eu te-am pus acolo . Mai Bogdane , pai crezi eu nu stiu cine esti tu ? Dar i-a rezolvat `problema` cu , caposul de Voiculescu , care n-a vrut sa-i inchine Antena 3 . Atunci era buna , cind s-a dat mercenara la familia lui , era o lepra . Basescule , admira-ti OPERA , este monumentala . Pentru ea , te vor blestema citeva generatii de romani adevarati , nu de mercenari .
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Ţăranul
+10
,, Ofițerii SRI – în toate dosarele ... '' ! În toate casele , în toate familiile , în toate firmele , în toate instituţiile ... în toate şi în tot ... !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 21 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 45 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 17 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 24 minute