Oierii noştri politici

Trăim în plină perplexitate, gândindu-ne ce se întâmplă pe scena noastră politică. Lumea se regrupează după cum cer interesele societăţii, oamenii politici punând în practică proiecte, mai bune sau mai rele, numai în această direcţie. Este singura activitate care îi menţine în sfera puterii decizionale. Oamenii noştri politici sunt contrariul unei asemenea prestaţii. Ajunşi să administreze un dezastru pe care îl amplifică într-o logică a iresponsabilităţii, nu mai pot exista poziţionări care să permită schimbări, nici o evaluare reală a situaţiei generale. Sistemul în sine este o creaţie special fondată pentru a servi perpetuarea unor grupuri care să îşi găsească determinarea şi legitimitatea în uzurparea interesului general. Politicianul român actual, trecut printr-un mandat, este deja un om mult prea implicat în mecanismele antisociale, având deja o mentalitate imposibil de ameliorat cu mijloacele dezbaterii publice, devenind un pericol pentru ceea ce ar trebui să fie societatea democratică. Parlamentul naţional a ajuns o sursă de aranjamente penale care sunt considerate viaţă politică. Iluzia că un partid, dintre cele actuale, ar fi diferit de altul a ajuns mult prea departe. Putem generaliza fără a greşi: construcţia politică actuală este aceea pusă la cale de nefastele foste structuri şi contexte din 1990.

Structurată inevitabil după acest model, întreaga societate se confruntă cu fraudarea minimei legitimităţi. Avem un sistem care nu poate fi reformat, numai înlocuirea lui în totalitate ar elimina punctele care permit deconectarea lui de la absurdul generic. Aşa-zisa atitudine antisistem, modă sau necesitate a dezbaterii publice peste tot în lume, nu poate avea absolut nici o eficienţă la noi. Demagogia acestor mase de impostori generate de aparatul nostru politico-statal face imposibilă activarea responsabilizării. Cei care au fraudat statul vor să îl aibă în continuare sub direct control. Înaintea oricărei reforme avem nevoie de o reformare totală a clasei politice. În condiţiile momentului, nici votul, nici televiziunile grupurilor mafiote nu pot aduce schimbarea. Pur şi simplu, societatea ar putea, prin forţa majorităţii, să nu mai gireze o clasă politică ce îi este potrivnică prin condiţie morală şi consecinţele acesteia. Reacţiile publice, în spiritul societăţii europene, ale cărei valori au ajuns în declinul alarmant al percepţiei publice româneşti, sunt singurele care vor alinia la start noi lideri. Ruperea de demagogie spre o societate a faptelor şi unei stabilităţi implicite nu se poate întâmpla în România fără o presiune publică majoră.

Sistemul actual a fost din start falimentar, iar menţinerea lui zeci de ani reprezintă deja o fraudă. Drepturi elementare, instituţii, justiţia şi statul de drept sunt doar mimate. Nu pot fi nici alegeri corecte, nici democraţie într-un stat care îşi reconfigurează constant dictatura, pentru păstrarea la putere a unor grupuri infracţionale cu statut de clasă politică. Oierii noştri politici, lupi paznici la stână, de atâta huzur au uitat că nu sunt nici proprietarii oilor, cu atât mai mult, ai circumscripţiilor electorale.

Distracţia acestor ghiolbani, confundând administrarea societăţii cu crima, şi care urcă asurzitor megabiţii unui autoritarism de comisari politici în spaţiul public, trebuie curmată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1330 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.