Olguța Vasilescu, despre creșterea salariilor

Invitată la Antena3, Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre modul în care vor crește salariile după noua lege a salarizării.

De asemenea, ministrul a susţinut că liderii de sindicat au fost minţiţi, iar referitor la tichetele de masă, că există interese.

Pentru cei mai mulți salariile vor crește progresiv în această perioadă, a mai spus ministrul, care a explicat că în cazul medicilor mărirea va veni într-o singură tranșă și va fi aplicată începând cu 2018.

”Vă spun ce cred eu că se întâmplă. M-am întâlnit cu lideri de sindicat, nu înțelegeau legea. Li s-a spus că au dispărut sporuri, nu e adevărat, că nu se ia în calcul vechimea. După ce au discutat cu noi, au spus da, e bine. Sunt mințiți. Cred că e vorba de interese personale. Nu vor să se scoată tichetele de masă, pentru că au interese în aceste firme. Putem să demonstrăm oricând, dar nu cred că e cazul. E un lider de confederație sindicală care are interese într-o firmă de tichete. Eu nu vreau să încep nicio discuție în contradictoriu cu ei, până nu voi trece legea. Pentru mine este important ca aceasă lege să fie de la 1 iunie”, a conchis Vasilescu.

Olguţa Vasilescu a precizat că în luna iulie, după ce va fi finalizată legea salarizării unitare, se va intra cu proiectul privind indemnizaţia de creştere a copilului.

Ministrul a explicat că dacă Messi ar veni în România să joace pe un salariu de aproximativ 30 de milioane de euro, ar face un copil, atunci statul român ar fi obligat să îi plătească sportivului o indemnizaţie de 28 de milioane de euro pe lună, conform legii în vigoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.