Olguța Vasilescu, dezvăluiri despre acuzațiile din dosarul său

Primarul Craiovei a vorbit despre acuzațiile care îi sunt aduse de procurorii DNA, dar și despre abuzul acestora în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie.

„Inițial am crezut în instanță că nu aud bine atunci când procurorul a cerut interzicerea apropierii de posturile de radio și TV. Unul dintre avocați a întrebat dacă nu am voie nici sa trec pe strada, pe lânga? Cam asta a fost situația și cred ca pana la urma judecatorii au aparat Constitutia și dreptul la libera exprimare”, a spus primarul Craiovei la Antena3, potrivit stiripesurse.ro..

„Nu era nici o motivatie, practic, procurorul a vorbit cam un sfert de ora ca aș fi încercat sa influențez martorii prin faptul ca nu făceam altceva decât sa ma apar în spațiul public. Nu trebuie să uitam că dosarul a început cu o reținere, a mea, pentru 24 de ore. Cu trecerea mea prin doua instanțe, timp de 10 zile în care eu nu mi-am dosarul. Practic nu știam de ce sunt acuzata. Am văzut doar la televiziuni frânturi din comunicatele oficiale ale DNA și informații pe surse judiciare”, a continuat aceasta.

„Nu e ușor sa treci prin doua instante fără să știi care sunt acuzațiile și sa duci probe în apărarea ta. A urmat faza urmăririi penale timp de patru luni de zile, când la fel, nu am putut sa ma apăr, deloc, deși în spațiul public s-au spus tot felul de lucruri despre mine.

A apărut și un denunțător, s-a exprimat public. Eu nu am putut să am nici o reacție pentru că am înțeles că sunt într-o fază de urmarire, când trebuie să tac. Nu am înțeles de ce alții trebuie să vorbească despre cazul meu ,dacă eu nu pot sa mă exprim despre acuzații”, a mai susţinut edilul.

„La momentul în care eu am primit rechizitoriul acasă, la mai bine de o săptămâna după ce toată presa îl avea, am putut și eu sa ies și să spun ce este în dosarul meu, care sunt acuzațiile, care este luarea de mita. Am trecut printr-o campanie electorala în care s-a spus la toate posturile TV și se spune în continuare: Olguța are patru infractiuni de luare de mită și nu am putut să spun care este mita. Practic, că este vorba de capital electoral, nu este vorba ca aș fi luat vreun ban și ca i-aș fi dus acasa sa ma capatuiesc, ci pur și simplu în Craiova s-au văruit niște fatade de către patru sponsori și toate aceste sponsorizări, care nu au intrat la mine în buzunar, ci sunt imaginea orașului, sunt capete de acuzare și sunt formulări de luare de mită”, a conchis Olguța Vasilescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.