Olguţa Vasilescu, noi acuzaţii aduse de procurori

Olguţa Vasilescu ajunge din nou în faţa procurorilor.

„Mă aștept la ce este mai rău, dar fiind că e ultima săptămână de campanie”, a spus Olguţa Vasilescu la intrarea la DNA.

Edilul nu a exclus și posibilitatea instituirii unui sechestru, fiind de părere că „ceva s-a întâmplat în anchetă”, aluzie la posibilitatea unor noi denunțuri.

Update: Procuroii au adus noi acuzaţii la adresa Olguţei Vasilescu, fiind învinuită de spălare de bani.

„Este o extindere pentru aceleași fapte. Fiind ultima săptămână de campanie, trebuia să mă plimb și eu pe aici. Mie acest dosar mi se pare extrem de aberant. În secolul XX, primarii erau premiați pentru că boierii vremii făceau donații pentru municipalitate. În secolul XXI, un primat este chemat la DNA în săptămâna alegerilor pentru faptul că a încercat să văruiască niște fațade în orașul său”, a declarat Olguța Vasilescu.

„Acei bani nu au ajuns niciodată la mine, în buzunarul meu. Acei bani se reflectă în fațadele care s-au văruit în centrul orașului. Acei oameni de afaceri nu au niciun fel de legătură cu Primăria Municipiului Craiova. Sunt unii care au avut contracte (cu primăria – n.r.), alții care nu au avut contracte”, a explicat aceasta.

Pe 31 martie, edilul Craiovei a fost plasat în arest la domiciliu printr-o decizie a Tribunalului București.

Olguţa Vasilescu este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.