Omisiunile din ştirile TVR

Ieri (alaltăieri – n.r.), 09 martie 2015, la TVR avut loc o direcţionare a ştirilor despre dosarele represiunii din 13-15 iunie 1990, care ne apare ca venind tocmai din focarele de propagandă care au împiedicat înfăptuirea Justiţiei.

Omisiuni impardonabile pentru profesioniştii TVR ! Putea fi o scăpare,
explicabilă, dacă n-ar fi fost şi un al doilea element omis: omisiunea numelor
proeminente pentru demersul CEDO ale unor victime precum Asociaţia 21 Decembrie şi Mărieş – o trecere sub tăcere, parcă exact aşa cum îndemna cândva Iliescu să nu se mai pomenească în mass-media numele autorii demersului udiciar european.

În cazul instituţiei TVR sunt explicabile omisiunile, de vreme ce urmează a i se atrage răspunderea civilă şi penală, fiind criminal implicată în evenimente aşa cum rezultă din declaraţiile martorilor represiunii, inclusiv ale minerilor care au denunţat-o că instigator la violenţele petrecute. Mulţi alţi martori decât cei din dosarul penal îşi mai amintesc diversiunea opririi emisiei TVR în după-amiază zilei de 13 iunie 1990 – deşi în Decembrie ’89 a putut funcţiona neîntrerupt, în condiţii de război !

Într-un stat de drept, unei persoane juridice precum TVR, i se poate atrage răspunderea civilă şi penală faţă de gravitatea crimelor şi pagubelor produse în iunie 1990, conducând chiar la dizolvarea persoanei, rezolvând astfel şi problema de pe agenda publică a unei dorite noi şi reformate Televiziuni Publice. Înţelegem că dacă această REVIZUIRE nu era declanşată, dosarul ar fi putut rămâne ÎNCHIS, sub diverse pretexte procedurale, pentru că nimic nu a împiedicat Parchetul (şi nici pe dl Niţu care a aparat cuceririle revoluţionare până la dată de 14 iunie 1990, potrivit propriei declaraţii olografe din dosarul parchetului examinată şi de CEDO) – să redeschidă dosarul, din 2012 şi până în 2015 !

De aceea, Asociaţia 21 Decembrie 1989 anunţă că: -sesizează Parlamentul României cu privire la această conduită culpabilă a TVR, care vine în continuarea ascunderii mai multor mărturii filmate din perioada infracţională Decembrie 1989 – Iunie 1990 şi -solicită conducerii TVR o explicaţie pertinentă privind faptul de a fi servit publicului o varianta cu omisiunea semnificativă şi impardonabilă sus-menţionată.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a salutat decizia ICCJ din dosarul nr.514/1/2015, că şi infirmarea (parţială) a rezoluţiilor ruşinoase din 2009, şi poate înţelege că şi Justiţia şi Parchetul au nevoie de restabilirea imaginii publice, dar această spălare a imaginii NU trebuie făcută pe seama victimelor represiunii, până când nu se va vedea o anchetă efectivă şi eficientă la Parchet şi trimiterea în judecată a vinovaţilor de asasinarea atâtor persoane, fiind de notorietate în Europa faptul că sistemul judiciar român se află într-o majoră culpă pentru cea mai mare şi gravă tergiversare a unui dosar penal, din istoria recentă a României şi a Europei – dosarele perioadei infracţionale Decembrie ’89 – Iunie ’90 fiind fără precedent în istoria Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Degeaba “A căzut (decretul) 473 ce ţinea TVR / Legată-n lanţurile ei …” că TVR 2015 face la fel că în 1990 – semn că nu vrea să înţeleagă nimic din Imnul Golanilor şi că stăpânii sunt tot aceiaşi!

Pentru Asociaţia 21 Decembrie 1989 Bucureşti

Av. Antonie Popescu

Av. Ionuţ Matei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.