Omul de afaceri Călin Mitică şi alţi 6 inculpați, în arest la domiciliu

Tribunalul Cluj a decis azi-noapte ca inculpaţii în dosarul CFR să fie cercetaţi în arest la domiciliu.

Printre aceştia se numără şi omul de afaceri Călin Mitică, care este acuzat de constituirea unui grup infracţional, trafic de influenţă, dare de mită şi spălare de bani.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs.

După aflarea deciziei, Călin Mitică a declarat, încă o dată, că nu este vinovat. ,,Eu ma lupt si voi spune adevărul. Am fost pus în arest la domiciliu. Vă garantez că nu am greşit, sunt un om credincios, am angajaţi 3.000 şi pentru ei voi lupta să îi menţin”, a spus Călin Mitică.

După îndelungi audieri la sediul DNA Cluj, omul de afaceri Călin Mitică a fost reţinut pentru 24 de ore. Mai mulţi angajaţi ai CFR Călători au fost, de asemenea, audiaţi în acest dosar, fiind suspecaţi că au primit bani de omul de afaceri pentru a-l ajuta să câştige contracte prejudiciind statul.

Călin Mitică are firme în domeniul transporturilor şi o avere estimată, anul trecut, la 22 de milioane de euro.

Acesta este proprietarul Transferoviar Grup, una dintre cele mai mari firme de transport călători şi marfă pe calea ferată, companie care anul trecut a vrut să cumpere CFR Marfă, însă privatizarea a eşuat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.