Omul lui Iohannis, producător la Realitatea TV și Antena 3: „Mă, zic, du-te dracu…”

O înregistrare cu ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, arată cum fostul consilier prezidențial intervine la posturi TV atunci când nu-i convine cum este tratat un subiect. Mihalache se laudă că, în virtutea trecutului său „glorios sau mai puțin glorios”, mai are „relații cu vârfurile, între ghilimele, presei”, povestind cum i-a pus el la punct pe moderatorii Rareş Bogdan (Realitatea TV) şi Mihai Gâdea (Antena 3) atunci când l-a deranjat o abordare a posturilor TV.

„Deci, am avut o discuție din asta că am intervenit la Realitatea. Și i-am spus și prietenului meu, Rareș Bogdan, că dădea titluri de-astea: «românii, umiliți în Marea Britanie». Mă, zic, du-te dracu, de unde știi tu că-s umiliți, m-ai sunat pe mine? «Păi vrei să vorbești?» «Hai că vorbesc.» Și am vorbit. Mă rog, eu, în virtutea trecutului meu glorios sau mai puțin glorios, mai am relații cu vârfurile, între ghilimele, presei. Alaltăieri am fost la Antena 3 pe telefon, la Mihai Gâdea. I-am spus același lucru: mă, nu mai agitați, că noi avem acest talent de a crea bombe cu auto-aprindere. În care noi ne punem o bombă sub fund, iertați-mi expresia, și după aia îi dăm noi foc la fitil ca să «blow up in skies»”, afirmă Mihalache.

Înregistrarea a fost prezentată de ziarulromanesc.net.

Reacția lui Rareș Bogdan

După apariția înregistrării, realizatorul Realitatea TV Rareș Bogdan, cunoscut ca un apropiat al Cotroceniului, a confirmat că a vorbit „cu excelenţa sa domnul ambasador, sau cu Dan” pe subiectul „Norwich” sau al acţiunilor „post-Brexit” orientate împotriva unor români, dar, spune el, exprimarea lui Mihalache a fost „una cuviincioasă şi cât de poate de respectoasă şi civilizată”. În ce privește ingerința editorială, Bogdan susține că nu s-a schimbat cu nimic abordarea sau titlurile de pe banda galbenă, ci au fost completate cu poziţia exprimată de ambasador.

„Mi-a fost semnalat la sfârşitul emisiunii din această seară (joi seară – nr.), încheiată într-o atmosferă de bună dispoziţie, faptul că un domn ambasador ar fi folosit un limbaj neacademic într-o convorbire cu mine sau ca ar fi avut nu stiu ce intervenție/ingerința în politica editorială a emisiunii „Jocuri de putere”. Vă asigur că atunci când am vorbit la telefon cu excelenţa sa domnul ambasador, sau cu Dan, cum vreţi dumneavoastră, pe subiectul „Norwich” sau al acţiunilor „post-Brexit” orientate împotriva unor români, exprimarea sa la adresa mea a fost una cuviincioasă şi cât de poate de respectoasă şi civilizată. (De altfel, cine mă cunoaşte ştie că aş reacţiona extrem de urât la o exprimare jignitoare.) În convorbirile mele telefonice, nu foarte multe, de altfel, cu actualul ambasador, nu s-a pus problema unor exprimări agresive sau necolocviale, nici din partea mea, nici din partea lui, a fost o discuţie între doi oameni civilizaţi care se ştiu de mult timp. Fără înflorituri şi fără excese de nici un fel. Nici măcar în glumă nu a fost o asemenea exprimare vreodată. De ce a folosit această exprimare mai puţin protocolară sau vulgară în discuţia cu jurnaliştii excelenţa sa domnul ambasador al României la Londra, sau Dan, cum doriţi dumneavoastră, chiar nu ştiu, probabil avea loc o discuție absolut benignă si cât se poate de neprotocolară post Conferința/Intalnire. Cât despre cazurile respective, nu s-a schimbat cu nimic abordarea mea sau titlurile de pe banda galbenă ca urmare a intervenţiilor excelenţei sale ambasadorul în cele două emisiuni. Pur şi simplu au fost completate cu poziţia exprimată de domnia sa!
Deja am scris prea mult pe o chestiune minoră care nu consider că mă afectează în vreun fel și în nici un caz nu merita atâta atenție”, a scris Rareș Bogdan pe pagina de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8493 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.