Omul lui Udrea, scăpat de arest

Deputatul Florin Popescu nu poate fi arestat preventiv, au decis marți colegii lui din Camera Deputaților.

Deputaţii au respins, marţi, cererea DNA privind încuviinţarea arestării preventive a „baronului puilor”, un apropiat al Elenei Udrea.

Dintre parlamentarii prezenți, 224 s-au pronunțat împotriva arestării preventive și 78 în favoarea acesteia.

Deputaţii s-au pronunţat prin vot secret cu bile. Prezentă în sala de şedinţă, Elena Udrea s-a dus în ultima bancă din Camera Deputaţilor unde stătea singur Florin Popescu. El i-a pupat mâna, iar Udrea l-a pupat pe obraz, după care a ieşit din sala de şedinţă.

Parlamentarii s-au pronunțat marți după nu au reuşit să dea un vot trei săptămâni asupra acestui punct din cauza lipsei cvorumului, pe fondul campaniei electorale.

Anterior, Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat un raport de respingere a cererii de arestare preventivă a lui Florin Popescu. Dintre cei 23 de deputați prezenți la ședința respectivă (din 27), 15 au votat împotrivă, șapte în favoarea solicitării și unul s-a abținut.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al PDL Dâmbovița, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

DNA susține că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea.

Marți, Florin Popescu le-a cerut colegilor săi să nu îl considere „un pericol public”.

„Vin astăzi în fața dumneavoastră încercând să vă conving că nu sunt un pericol public. Este vorba despre o chestiune care s-a întâmplat acum doi ani, în perioada Sărbătorilor Pascale, nicidecum în campanie electorală și nu m-am opus niciun moment bunului mers al Justiției. De altfel, în perioada de o lună de când s-a declanșat această operațiune am fost săptămânal la Parchet pentru clarificări și nu am de gând să fug din fața Justiției. Mulțumesc Comisiei juridice, care a dat raport negativ cererii de arestare și vă solicit și dumneavoastră să nu mă considerați un pericol public. Nu facem astăzi un act de justiție, ci pur și simplu, având în vedere că de un an și jumătate suntem colegi, cred că nu e nimeni de aici prezent care poate spune că aș fi un pericol public. Pe unii vă cunosc de mai multă vreme și cred că v-am convins de asta”, a declarat Popescu în plen.

După vot, Popescu a spus că le mulţumeşte deputaţilor că au avut încredere în el că nu reprezintă un pericol public, susținând că în timpul votului a cerut şi sprijin divin şi i-a ajutat.

„Le mulţumesc colegilor mei că au avut încredere în mine că nu reprezint un pericol public şi vreau să reafirm că mă pun la dispoziţia justiţiei oricând voi fi solicitat pentru o declaraţie, nu mă voi sustrage şi nu am de gând să fug din ţară”, a afirmat Popescu.

Întrebat în legătură cu faptul că în timpul votului deputaţilor el s-a închinat, Popescu a spus: „Oricine trece prin astfel de lucruri are emoţii, iar la noi în familie este o tradiţie veche creştinească şi am cerut şi sprijin divin, evident. Şi văd că m-a ajutat şi îi mulţumesc”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.