OMV va incepe prospectiuni in Iran

Compania petrolieră austriacă OMV, acţionarul majoritar al Petrom, şi Compania Naţională Iraniană de Petrol (NIOC) au semnat, la Teheran, o serie de acorduri privind explorarea în comun a unor perimetre petrolifere în Iran, potrivit unui comunicat OMV obţinut de presa locală, scrie Bursa.ro.

Cele două companii au semnat un memorandum de înţelegere privind evaluarea unor perimetre petrolifere din regiunea Zagros din vestul Iranului. Totodată, documentul vizează şi cooperarea în domeniul cercetării tehnologice şi al schimburilor de ţiţei şi produse petroliere.

„Memorandumul de înţelegere este un pas important pentru ca OMV să-şi reia activităţile în Iran şi să continue cooperarea pe termen lung cu NIOC, pe fondul experienţei pozitive pe care am avut-o în trecut în această ţară. Suntem nerăbdători să evaluăm oportunităţile pe care le are OMV în Iran şi să evaluăm dacă există potenţial pentru explorarea şi producţia de petrol şi gaz”, a afirmat directorul general al OMV, Reiner Seele.
e asemenea, cele două companii au semnat un acord pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi din regiunea Fars, pentru care a fost agreat un program pe o durată de doi ani.

„Acest acord este continuarea unei cooperări de lungă durată cu NIOC. OMV şi NIOC vor combina expertiza în ceea ce priveşte explorarea pentru a evalua în comun câmpurile din regiunea iraniană Fars”, a declarat, Johann Pleininger, membru în boardul OMV, responsabil cu activitatea de upstream, potrivit aceleiaşi surse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.