One World Trade Center din New York şi-a primit primii chiriaşi

Luni, One World Trade Center, zgârie norul cel mai înalt din New York, construit pe locul în care s-au aflat cele două Turnuri Gemene distruse în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, şi-a deschis porţile primilor săi chiriaşi, salariaţii grupului Condé Nast. Circa 175 de persoane care au posturi de conducere în grupul american de presă ce deţine titluri precum New Yorker sau Vanity Fair au început să intre în clădire luni dimineaţa pe poarta ce dă spre Vessey Street, aflată la câţiva metri de memorial, acolo unde erau cândva Turnurile Gemene. „Responsabilii noştri executivi au mers azi în imobil pentru a da un exemplu şi a arăta că vor să fie aici şi să înceapă să muncească în noile locuri” a declarat John Duffy, unul dintre şefii de la Condé Nast.”Unele persoane sunt nervoase, altele sunt încântate să părăsească zona din sudul oraşului New York, ajutând la revitalizarea acestei părţi din Manhattan. Cei mai mulţi dintre membrii personalului nostru sunt mulţumiţi”, a declarat Duffy, care lucra în fostul World Trade Center în anii 1980. El a explicat că nervozitatea unora dintre salariaţi se datorează faptului că ei „au sentimentul că pot fi noi potenţiale ţinte”. Atentatele de la 11 septembrie 2001, soldate cu 2.753 de morţi, au lăsat o amintire de neuitat în oraş şi în ţară, în general.

One WTC are 541,30 metri înălţime, numără 104 etaje şi a fost conceput de arhitectul David Childs. El a devenit déjà un reper datorită originalităţii sale. Imobilul este administrat de Durst Organization, fiind proprietatea Autorităţii Portuare din New York şi New Jersey, agenţie gouvernamentală . Potrivit lui Chris Mitchel, redactor şef al Vanity Fair, „este o mare zi pentru New York şi o mare zi pentru Condé Nast. Este o experienţă incredibilă pentru firmă”.

În afară de Condé Nast, alţi locatari ai One World Trade Center mai sunt: China Center New York LLC, Legends Hospitality Group şi Administraţia serviciilor generale a Statelor Unite, o agenţie independentă a guvernului care se ocupă cu controlarea şi sprijinirea funcţionării organismelor federale. „Avem circa 175 de persoane care se ocupă cu amenajarea birourilor. Condé Nast va avea aici în total 3.400 salariaţi până la finele lui ianuarie, repartizaţi între etajele 20 şi 44. Circa 60% din spaţiul destinat birourilor este deja închiriat”, a precizat pentru AFP Jordan Barowitz, director pentru afaceri externe la Durst Organization. Publicul va putea urca până la observatorul instalat între etajele 100 şi 102, care va fi inaugurat în primăvara lui 2015. Noul site al WTC cuprinde cinci turnuri, un memorial, un muzeu, ce va fi deschis în mai, un centru de transport public, 550.000 m2 de spaţii comerciale şi un loc pentru reprezentaţii artistice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Petre Nicolae 98 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.