ONG-urile: La fiecare 6 ore un copil este abandonat. Simplificaţi procedura de adopţie

Alianţa pentru Sănătate şi Asociaţia SOS Infertilitatea cer modificarea Legii privind regimul juridic al adopţiei şi simplificarea procedurii, arătând că în România sunt 67.000 de copii potenţial adoptabili şi doar 1.200-1.700 adoptaţi anual, în vreme ce la fiecare şase ore un bebeluş este abandonat.

Cele două organizaţii neguvernamentale amintesc că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei în România se află la Camera Deputaţilor.

„Alianţa pentru Sănătate din România susţine demersul Asociaţiei SOS Infertilitatea prin care, în numele miilor de cupluri hipofertile din România care îşi doresc să adopte, solicită autorităţilor române ca legea adopţiilor să fie schimbată în aşa fel încât procesul de adopţie să fie unul eficient şi rapid. În România există 67.000 de copii potenţial adoptabili, însă doar 1.200-1.700 sunt adoptaţi pe an din cauza procedurii extrem de greoaie şi de cronofage. La fiecare şase ore un bebeluş este abandonat într-o maternitate în România, însă în aceeaşi Românie multe dintre persoane îşi văd expirând atestatul de familie aptă să adopte (acesta este valabil un an, după care trebuie reînnoit) fără să li se prezinte în acest timp un singur copil adoptabil”, se arată într-un comunicat al celor două ONG-uri.

Proiectul de modificare a Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei a fost finalizat de către Oficiul Român pentru Adopţii şi supus dezbaterii publice din decembrie 2009, iar din 1 august 2011 a intrat în circuitul de aprobare legislativă de la Camera Deputaţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.