Onţanu trimite sms-uri la tot sectorul pe banii cetăţenilor!

Haosul de la recensământ a creat multe suspiciuni în rândul populaţiei.

„Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ, dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune”, declara purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, Vladimir Alexandrescu.

Autorităţile, la rândul lor, afirmau că nu trebuie să ne îngrijorăm pentru că datele din formularele de recensământ nu vor fi folosite împotriva cetăţenilor.

Victor Ponta acuza într-o declarație de presă că nu au fost explicate motivele pentru care s-au solicitat datele de la recensământ. „Eu am considerat că toată organizarea recensământului, aflată sub coordonarea ministrului de Interne a fost un uriaș eșec, în primul rând administrativ. În al doilea rând, suspiciunile legitime ale noastre și ale multor oameni, că practic se încalcă legea și se cer date personale care nu au legătură cu recensământul, solicitări care sunt cel puțin dubioase. Nimeni nu ne-a explicat de ce se cer aceste date, dincolo de bâlbâiala INS care întâi au spus că avem noi dreptate, după aia au spus că nu avem dreptate”.

Iată însă că suspiciunile au fost întemeiate și că într-adevăr ingerințele politice există!

În aceste zile, de precampanie electorală agresivă din partea Puterii, se pot observa efectele politizării recensământului naţional.

În Sectorul 2 al Capitalei, primarul Neculai Onţanu a început deja campania electorală, scrie pesurse.ro.

Locuitorii sectorului 2 au primit din partea edilului sms-uri cu diverse mesaje, fie de la La Mulţi Ani, prilejuite de Anul Nou, fie urări personale, dar şi informări referitoare la diverse acţiuni de campanie ale primarului.

Întrebarea este însă de unde are primarul numerele de telefon pentru a trimite sms-uri? Interesant ar fi de aflta însă și cine plăteşte zecile de mii de mesaje?

Răspunsurile nu sunt foarte grele, scrie sursa citată.

1. Primarul şi-a făcut în urma recensământului o bază impresionantă de date (se spune că recenzorii numiţi de primar în totalitate au colectat şi alte date decât cele necesare) şi 2. Din bugetul Primăriei – adică fiecare îşi plăteşte comunicările primarului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.