Peste 4.000 de morţi în conflictul din estul Ucrainei

Conflictul din estul separatist prorus al Ucrainei s-a soldat cu 4.035 de morţi în peste şase luni şi jumătate, dintre care aproximativ 300 în ultimele zece zile, potrivit unui nou raport al ONU, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Peste 930.000 de persoane au fugit din propriile case în regiunile Doneţk şi Lugansk, dintre care 442.219 sunt strămutate în interiorul ţării, iar 488.466 în ţările vecine, în principal în Rusia.

Raportul este publicat cu două zile înainte de alegerile organizate de separatişti în teritoriile pe care le controlează. Aceste alegeri „constituie o frână pentru negocierile de pace şi vor avea un impact negativ asupra situaţiei umanitare din zonele afectate de conflict”, subliniază raportul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.