ONU: Statul Islamic este o „mişcare diabolică”

Acțiunile grupării teroriste Statul Islamic pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu, a avertizat joi Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, iordanianul Zeid Raiad al-Hussein.

„Statul Islamic este antipodul total a tot ceea ce este legat de drepturile omului. Această grupare sunnită teroristă ucide, torturează și violează, ideea sa de dreptate se reduce la asasinate. Ea nu cruță pe nimeni, nici femei, nici copii, nici bătrâni, nici bolnavi, nici răniți. Niciun grup religios sau etnic nu este în siguranță”, a declarat comisarul ONU în fața jurnaliștilor la Geneva, după cum relatează RIA Novosti, citată de AGERPRES.

Statul Islamic este „o mișcare diabolică” ale cărei acțiuni pot duce la un genocid în Orientul Mijlociu, a adăugat reprezentantul Națiunilor Unite.

Ministrul american al apărării, Chuck Hagel, descria nu demult gruparea jihadistă sunnită, ce a ajuns să controleze teritorii întinse din Irak și Siria, ca fiind mai mult decât o organizație teroristă, ea reunind ideologia islamistă radicală și acțiunea militară. În ceea ce privește finanțarea, gruparea este considerată drept cea mai bogată mișcare teroristă activă la ora actuală în lume. Ea însăși susține că deține fonduri de circa două miliarde de dolari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.