Tancuri turcești pe teritoriul Siriei

Update: Mai multe tancuri turce au pătruns pe teritoriul Siriei și trag spre pozițiile grupării Stat Islamic (SI) din localitatea siriană Jarablus, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Potrivit AFP, care furnizează informații primite de la un fotoreporter, în jur de zece tancuri turce ar fi trecut granița în Siria. Un reporter al Reuters susține că a văzut șase tancuri turce care au trecut granița siriană și precizează că a fost martorul unor bombardamente intense.

Anterior, surse militare au precizat că două avioane de luptă turcești F-16 se află în aer în regiunea de frontieră, urmând să lanseze lovituri asupra pozițiilor SI din Siria.

Armata turcă, susținută de forțe ale coaliției internaționale antijihadiste, a lansat în zorii zilei operațiunea „Scutul Eufratului”, cu participarea avioanelor de luptă și a forțelor speciale, pentru a alunga Stat Islamic de la Jarablus.

De asemenea, rebeli sirieni susținuți de Turcia au pătruns și ei în Siria din această țară, a declarat un lider al rebelilor pentru Reuters.

Marți seara, Turcia s-a declarat pregătită să sprijine o operațiune pentru alungarea Statului Islamic din Jarablos, după ce tiruri de mortiere și rachete au vizat teritoriul său la Karkamis și orașul de frontieră turc Kilis, situat mai la vest.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.