Operaţiunea „Free Ridzi” şi cum se sfâşie băsiştii între ei

După „Free Gigi” avem şi „Free Ridzi”. Tupeu maxim al deţinutei Iacob Ridzi Monica. Cine o desfiinţează pe Monica Macovei şi partidul cu nume de „magistrală de metrou”.

Operaţiunea „Free Ridzi”

A devenit o modă. Cum intră un „VIP” la închisoare (condamnat definitiv), cum se găsesc o grămadă de „bocitoare” în multe medii de presă care încep să sugereze nevinovăţia celui în cauză şi să facă aluzii străvezii privind necesitatea graţierii lor de către preşedinte. Am avut „Free Gigii”, am avut „Free Gică” (Popescu), am avut şi alte „Free”-uri. Acum s-a declanşat operaţiunea „Free Ridzi”. Culmea, printre pledaţi sunt şi cei care nu doar că au incriminat-o pe linie politică, dar au şi prezentat în articole/emisiuni faptele de corupţie comise. Fapte dovedite ca fiind reale. Unii dintre cei care au „întors armele” şi au devenit din acuzatori avocaţi sunt de înţeles. Ei sunt angrenaţi într-o operaţiune mai vastă de salvare a mogulului lor, drept care trebuie dat în Justiţie. Numai cine (din mass-media) a participat la lucrările comisiei parlamentare de anchetă privind faptele fostei ministrese (una dintre puţinele comisii de anchetă „adevărate” şi care şi-a atins scopul – n.a.) ştie la ce nivel erau tupeul şi aroganţa fostei ministrese şi a subalternilor ei. Acum, nu este de contestat – deşi nu există un buletin medical public – faptul că starea de sănătate a deţinutei Iacob Ridzi Monica nu este una dintre cele mai bune. Dar în toate mediile de informare care i-au publicat „sfâşietorul” apel către ministrul Justiţiei, nimeni nu a pus şi o întrebare, tardivă, dar necesară: cât timp a fost în guvern şi în Parlament, de ce nu a făcut vreun apel către miniştrii Justiţiei privind condiţiile din închisori. Nici atunci nu erau mai bune decât astăzi. Dar boala de care suferă nu o împiedică pe deţinuta Iacob Ridzi Monica să dea dovadă de (acelaşi ca şi acum câţiva ani) un tupeu formidabil. Şi nu ne referim la afirmaţiile ei privind că este nevinovată. Ne referim la următoarea declaraţie, preluată cu voioşie de mai multe ziare şi televiziuni: „De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte (…) Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor (…)Voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu îmi doresc să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale.(…) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă”. Nu s-a preluat masiv (doar prin GSP.ro am găsit) şi reacţia procurorului mai sus amintit: „Este o minciună ordinară”. Legat de restul declaraţiei, tindem să îi dăm dreptate deţinutei: în timpul lui Traian Băsescu, justiţia a fost într-adevăr dependentă: de preşedintele ei şi de partidul din care făcea parte. O aşteptăm însă de deţinuta Iacob Ridzi Monica cu alte dezvăluiri, şi anume unde s-au dus banii (câteva sute de mii de euro) pe care ea spunea că i-a cheltuit cu manifestările din zilele de 1 şi 2 mai 2009, dar unde au ajus în jur de maxim 7 sau 8%. Va avea oarte curajul să spună?

În altă ordine de idei, nici nu a ajuns Dan Diaconescu la Rahova, că deja există „păreri de rău” la România TV. Să vedem cât va dura până la începerea operaţiunii „Free DDD”. Momentan se prezintă acolo „episoade emoţionante din viaţa lui DD”.

Curajul lui Mihail Neamţu a durat nici 24 de ore

Nici nu a plecat bine de la Cotroceni Traian Băsescu, că personaje cunoscute ani la rândul ca fiind „oamenii lui” au început să se sfâşie între ei. Ultimul exemplu îl reprezintă Mihail Neamţu. Pentru cei care nu îşi aduc aminte, Mihail Neamţu este cel care pe 29 iulie 2012, noaptea, ieşea alături de Monica Macovei pe geamul WC-ului sediului de campanie al şefului lor şi ţipau „victorie” după ce s-a aflat că „doar” 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu. Ei bine, acum cei doi se sfâşie. Iată ce a postat Mihail Neamţu pe pagina sa de Facebook:

  • M10 are o titulatură narcisistă şi anunţă mai curând o magistrală de metrou, nu un proiect de ţară.
  • Doamna Macovei trebuie să ne spună: de ce a candidat pe platforma PDL la europarlamentare 2014 şi de ce acum 7-8 luni spunea, citez, că “PDL este singurul partid de Dreapta din România”?
  • Dacă vrea o formaţiune fără traseişti, cum se explică aglomeraţia de foşti pe scena M10 (cu recruţi din PDL, PMP, FC, Noua Republică)?
  • Dacă doamna Macovei vrea o Dreaptă care susţine valorile familiei, atunci cum justifică statutul de membru fondator al “Accept” şi declaraţiile pro-LGBT din Parlamentul European?

Vrem, nu vrem, cam are dreptate Mihail Neamţu. Dar ca orice suporter băsist, curajul lui Mihail Neamţu a durat doar câteva ore, pentru că postarea a fost ştearsă de pe pagina sa de Facebook. Noroc că unii bloggeri au „capturat-o” şi astfel s-a conservat (PoliticaTa fiind unul dintre ele). Totuşi, domnul Neamţu a păstrat pe pagina de Facebook a partidului său o postare a Eleninei Nicuţ, membru fondator al PMP, de unde a plecat acum un an. Iată ce a postat Nicuţ, sub titlul „A ajuns europarlamentar cu banii negri ai lui Dorin Cocoş”. Redăm integral postarea:

Dna Macovei ne tine iar lectii de morala si integritate.Uita insa ca in campania din 2009 pentru europarlamentare nu a donat niciun leu la partid, prin urmare si-a facut campanie si si-a castigat locul de europarlamentar pe banii altuia, inclusiv pe banii negri pompati de Gabriel Sandu si Cocos, potrivit declaratiilor acestora date in dosar. Uita si faptul ca a tacut chitic in 2013-2014 pentru a fi validata pe lista de candidati … selectă (compania lui Zlotea, btw, recent trimis si el in judecata in legatura cu bani negri pompati in PDL…) de catre seful de partid, Videanu, urmarit penal de DIICOT inca din septembrie 2013, suficient de prieten cu sefa DIICOT incat sa obtina ridicarea pe sestache a sechestrului.

O minima morala i-ar impune dnei Macovei sa renunte la functia actuala dobandita prin intermediul PDL si sa fie mai decenta in infierarea clasei politice de pe urma careia a profitat material si politic din plin, sau cel putin sa-si asume si domnia sa esecul acesteia.

Dar nu, dna Macovei va continua sa incerce sa convinga lumea ca s-a nascut abia ieri din spuma marii. Pentru ca, nu-i asa, romani suntem, iar cand e rost de treburi rusinoase o rezolvam simplu: „spalata e ca noua”.

Şi cireaşa de pe tort vine de pe pagina de Facebook a lui Robert Turcescu: “Vii de la Bruxelles, lansezi partidul, bagi o emisiune la tv, apoi te întorci la Bruxelles…şi gata ? Pe bune ?! Asta e tot ?”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.