Operațiunea „Îl așteptăm pe VP”

Formațiunea obscură PRU, în spatele căreia Liviu Dragnea a sugerat că nu se află „civili”, continuă să aspire foști și actuali pesediști pe bandă rulantă.

Update: Sebastian Ghiță s-a înscris în PRU marți dimineață. (Detalii aici)

Deputatul Mihai Sturzu, care a demisionat anul trecut din PSD, senatorul Daniel Savu, la rândul său demisionar din PSD, deputatul PSD Ion Eparu și deputatul Cristian Rizea, fost membru PSD, s-au alăturat partidului acuzat că promovează mesaje naționalist-extremiste.

După aceste racolări, președintele PRU, Bogdan Diaconu, a scris pe Facebook că îl așteaptă în partid și pe „VP”, referire la Victor Ponta.

„De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici… îl așteptăm pe VP!”, a scris Diaconu.

Săptămâna trecută s-au alăturat formațiunii deputatul PSD Marius Manolache, finul fostului premier Victor Ponta, fostul purtător de cuvânt al Guvernului său, Mirel Palada, și alți doi deputați PSD și PMP.

Sebastian Ghiță, care s-ar afla în spatele acestor mișcări, declara luni că este „tentat” să meargă și el la această formațiune.

”Am avut o discuție săptămâna trecută cu Bogdan Diaconu, cred că a vorbit cu o mulțime de deputați și senatori. Bogdan Diaconu este prietenul meu, am o relație foarte bună cu Bogdan și este un om care uneori spune ceea ce gândim toți, dar ne este rușine să spunem în țara noastră. PSD și PNL sunt obligate să joace un joc de comunicare mai safe, mai cu perdeaua trasă, chiar dacă în rândul PSD și PNL sunt mulți oameni care spun că e distrus capitalul românesc, că astăzi, companii românești, care, în loc să primească credite de la bănci pentru a crește sunt blocate de ANAF, un ANAF care se laudă cu asta: am blocat 16.000 de companii românești. PSD și PNL nu pot spune că, astăzi, nu putem să băgăm bani în spitale pentru că vine FMI și ne spune să nu dublăm salariile medicilor, vine FMI și ne spune nu dați bani profesorilor, dar în schimb se aduc tone de multinaționale care să ne fure banii și care nu plătesc un leu impozit pe profit. Asta a fost discuția cu Bogdan Diaconu și, da, cred că un loc în care avem toți posibilitatea de a spune toți ce credem, fără a ne teme că vine ambasadorul hoț al Olandei și îi ceartă pe liderii de partid. (…) Nu am luat o decizie în privința candidaturii mele, dar sunt tentat să merg într-un loc în care putem spune liber ceea ce gândim (PRU – n.r.), fără să ne fie frică că facem rău partidului în fața străinilor. Eu nu sunt străin în țara mea”, spunea luni Sebastian Ghiță, pentru stiripesurse.ro.

Ghiță a mai spus că ”numai nebun să fii, văzându-i cifrele și favorabilitatea în fața oamenilor, să nu ți-l dorești pe Victor Ponta lider de partid”. ”Victor Ponta este la fel de bun prieten cu Bogdan Diaconu, cum este și cu mine. Pe Victor Ponta trebuie să-l întrebați personal ce vrea să facă”, a mai afirmat patronul România TV.

Săptămâna trecută Sebastian Ghiță ar fi coordonat întâlniri cu Mirel Palada, Nicolae Bănicioiu și alți apropiați ai lui Victor Ponta, iar în această mișcare ar fi implicat și fostul lider UNPR Gabriel Oprea. Bodgan Diaconu a negociat și cu liderul PSRO, Mircea Geoană, intrarea în noul partid, iar la discuții a participat și Sebastian Ghiță, anunță televiziunea patronată de deputat.

Referindu-se la PRU, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la Antena 3, anterior: „Poate este o operațiune care îl depășește (pe Bogdan Diaconu – nr.), după părerea mea, asta cu PRU, mă gândesc, poate spun o prostie, poate cei care au conceput UNPR, poate vrea să facă un UNPR reloaded. Așa mă gândesc eu, că cei care au conceput UNRP, poate se gândesc să facă încă un vehicul. Este târziu și nu cred că le iese”.

Președintele PSD a dat de înțeles că oamenii din spatele PRU nu sunt civili. Dragnea a menționat că Victor Ponta, despre care s-a vehiculat că va părăsi PSD, nu e „militar”, are comportament de „civil”.

Partidul condus de fostul deputat PSD Bogdan Diaconu, înființat în 2015, afirmă pe pagina sa oficială că reuneşte oameni care cred „în dreptul nostru de a fi pe acest pământ”.

De asemenea, partidul susține că este „alcătuit din toți cei care cred în dreptatea socială și în viitorul acestei națiuni, motiv pentru care logo-ul PRU este reprezentat de cel care întruchipează cel mai bine această aspiraţie a poporului român, Vlad Ţepeş”.

Diaconu, care a candidat la Primăria Capitalei în 5 iunie, îndemna alegătorii pe Facebook la acea vreme: „Fii Vlad Țepeș pe 5 iunie! A venit vremea socotelilor. Pe 5 iunie, fii Vlad Țepeș și arată-le celor care ți-au distrus țara și Capitala că puterea e în mâinile tale! Pedepsește-i la vot! Votează Partidul lui Vlad Țepeș, Partidul România Unită. Marele domnitor justițiar se află pe buletinul de vot, gata să facă dreptate. Votează-l pe Țepeș ca să punem capăt jafului și dezastrului, corupției și nesimțirii din politica ultimilor 26 de ani!”.

De asemenea, cu câteva zile înainte de alegeri Diaconu îşi întreba susţinătorii, pe Facebook, dacă România mai trebuie să facă parte din Uniunea Europeană.

„Mai trebuie România să fie în UE? UE mai are să ne ia RATB-ul la București (pregătit deja pentru privatizare, lucru pe care îl voi opri ca Primar al Capitalei românilor), Portul Constanța, CE Oltenia, aeroporturile, ultimele pământuri și ultimele resurse. UE mai are să ne dea imigranți musulmani și legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Așadar, mai stăm în UE până ne jecmănesc de tot, dar ne transformă în schimb în noul Babilon și în Sodoma și Gomora?”, scria pe rețeaua de socializare liderul PRU.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.