BREAKING NEWS VIDEO. Cine sunt „procurorii mei șefi”

Punct culminant în operațiunea de instalare a noilor șefi ai DNA, Parchetului General și DIICOT.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat, marți, că Gabriela Scutea este propunerea pentru ocuparea funcției de procuror general al României.

Pentru DNA este propus Crin Bologa, iar pentru DIICOT Giorgiana Hosu.

Câteva date despre cei propuși

Gabriela Scutea a fost adjuncta Laurei Codruța Kovesi atunci când era procuror general. A participat la protestul magistraţilor români împotriva adoptării legilor Justiţiei adoptate de PSD.

Gabriela Scutea și-a început activitatea de procuror în 1995 la Parchetul de pe lângă judecătoria Brașov și apoi la Parchetul de pe lângă judecătoria Rupea.

A fost și înalt reprezentant a Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspectele referitoare la îndeplinirea conditionalităților stabilite în cadrul MCV.

În ianuarie 2016, a ajuns secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Scutea a candidat, și în perioada ministrului Justiției Tudorel Toader, la șefia Parchetului General, însă a fost respinsă.

Crin Bologa, în vârstă de 47 de ani, este cel care a preluat, la vârsta de doar 33 de ani, șefia DNA Cluj. Acesta și-a început cariera ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în 1995, iar din 1999 și până în 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Totodată, până în 2008 a condus parchetul teritorial DNA Cluj.

În prezent, Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Bună dimineaţa, votca taie greaţa!” Aşa şi-ar fi întâmpinat colegii de la DNA Cluj Bologa, din 2005 şi până în 2008, cât a stat la şefia instituţiei și a plecat invocând motive personale ca să nu fie revocat din funcţie, relatează surse din magistratură, citate de presă.

În 2016, procurorul a fost dat în judecată de trei inculpați vizați într-un dosar pentru că ar fi dat informații presei, dar sentința finală i-a fost una favorabilă.

În cadrul interviului susținut la Ministerul Justiției pentru ocuparea funcției de procuror șef al DNA, Bologa a susținut că trebuie identificate soluții pentru ca inculpații să nu mai fie expuși mediatic și să poată intra pe căile de acces secundare.

„Pentru că s-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic prin intrarea pe uşa principală a DNA. Persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate şi, punctual, la fiecare serviciu teritorial va trebui găsită o soluţie. (…) În foarte multe cazuri expunerea mediatică le aparţine şi inculpaţilor, ca şi avocaţilor acestora, şi atunci va trebui identificată această posibilitate la care pot apela în momentul în care vor fi citaţi şi nu vor să fie expuşi public, ştiind faptul că în faţă la DNA sunt permanent televiziunile şi ziariştii, o cale de acces prin spatele instituţiei, să fie accesul cu maşina acolo, sigur, sub controlul pazei, astfel încât să nu fie expuşi public şi să nu mai apară ca şi cum DNA ar condamna dinainte oamenii şi ar linşa mediatic înainte de a fi judecaţi şi condamnaţi”, a explicar procurorul.

La ieșirea din sediul Ministerului, Bologa a criticat Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Existenţa Secţiei Speciale o văd ca pe o jignire la adresa procurorilor şi judecătorilor corecţi din ţara asta. S-a creat o instituţie numai pentru procurori şi judecători, ce nu a mai existat niciodată în această ţară, iar derapajele pot apărea şi în această secţie ca la orice altă structură de parchet”, a declarat Crin-Nicu Bologa în fața jurnaliștilor.

Potrivit declarației sale de avere, procurorul are 7 terenuri în Sălaj. Cluj-Napoca și Constanța. În Cluj-Napoca are 2 apartamente și în Zalău o casă de locuit.

Giorgiana Hosu este procuror-șef adjunct al DIICOT. A activat ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituţiei. După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul instituţiei. Hosu se ocupă de dosarul crimelor din Caracal.

Procurorii care au susținut interviul pentru şefia Parchetului General au fost: Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.

Procurorii care au susținut interviul pentru ocuparea funcţiei de şef al DIICOT au fost: Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena- Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Pentru funcţia de procuror-şef al DNA au susținut interviul procurorii : Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Nistor Călin.

Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de internet pe 21 ianuarie 2020, conform ministerului.

Apoi, propunerile ministrului justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii.

Conform legii, ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiţiei înaintează propunerile preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

VIDEO declarații Predoiu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Castigatorii vor fi extrasi din caciula securitatii. Adica tot un fel de manarie securisto-mafiota ca atunci cand Petrov si Plagiatorul o negociau fara sa le pese pe Luluta pe sub masa.

  2. „Magistrati” procurori incolonati la functi (cas), adevaratii magistrati – judecatorii cu munca si la mana jocurilor stapanilor de butoane ale puteri politice si ale acestor avocati ai statului.

  3. Odata cu numirea se promeste si „lista” conditiilor pentr ramanere in functie si actiuni?

  4. Vaileu mamică!
    Numa’ unu’ și unu’!
    scootea, semnatara abominabilului protocol Gestapovist – ditamai procuror general.
    bologa, de se smiorcăia după sprijinul SRI, la DNA.
    aiurita aia de hosu-caracal, la diincot.

    Vaileu ce dixtracție o să înceapă să fie în Kolonia Penitenciară și Experimentală Rroemenika!

  5. Partidul meu ,(pe care il vrea unic) , Guvernul meu,procurorii mei, vrea parlamentul meu si suntem ca si inainte de 1989 ,cand totul era a lui Ceausescu!
    Cu asemenea votanți idioți este posibil.

  6. Dragi romani ,dormiți liniștiți, Statu’paralel și mafiot de larga inspirație gestapovisto-enkavedista se intareste ,veghează si se indreapta spre victoria finala asupra întregului popor!Dormiți liniștiți, degeaba votați și va credeți în democrație și stat de drept!Asa ceva nu exista în Romania, exista numai în hârtii! Ultima lovitura data la temelia societatii romanesti va fi desființarea SIIJ,lovitura in urma careia gestapoul-enkavedist va dobandi putere deplina si nu va mai avea a se teme de nimeni si de nimic.Somn ușor, vise plăcute! Politrucii care fac asta adoptand legi cara sa intareasca statu paralel si mafiot sunt atât de imbecili încât nu-și dau seama ca-și taie craca de sub picioare ,ca si ei vor putea devenii în orice moment victime fără sa fi avut fro vina!Totul depinde de cum se școală dimineata ăia de pe „culoarele justitiei”!

  7. „Crin Bologa, în vârstă de 47 de ani, este cel care a preluat, la vârsta de doar 33 de ani, șefia DNA Cluj.” asta spune tot. Câți la 33 de ani ajung pe asemenea funcții? Da niște rezultate în carieră? Ca aia cu votca și dat în judecată de oamenii din dosar, nu se pune la fapte bune sau rezultate deosebite? SI mai este o problema, mai are 2-3 ani si iese la pensie, de aia mica. Nu va e mila? Punati oameni tineri, din USR daca se poate 😀

    • De securitate si metodele ei de recrutare ai auzit? Cat despre USR acolo toti sunt baietii securitatii.

  8. s-a ales echipa de soc. rusine sa-ti fie predoiule. ass sef, ada subalterni. mizerii

  9. ma gandesc daca acesti analfabeti profesional (faptele vorbesc) ar fi avut curajul sa participe la concurs, organizat de jud. garbovan -pe post de ministru???? nici prin fata ministerului nu ar fi trecut astia.

  10. Statul mafiot construit si cconfirmat,ca atare,de un fost presedinte de trista amintire ,functioneaza,din pacate!!!!!In posturi cheie nu pot fi numiti decat oameni de ”mare incredere”.

  11. Păi dacă Secția este o jignire la adresa procurorilor și judecătorilor corecți, atunci Parchetele și în mod special DNA sunt o jignire la adresa cetățenilor cinstiți. Prin urmare…. desființare, pam-pam.

  12. Cum este președintele așa este și Prim ministrul Meu. Cum este prim Prim ministrul Meu așa este și ministrul Justiției. Cu este minstrul Justiției așa sunt și propuși lui. Justiția intunecaților revine șoi se întinde ca o glaciațiune, înghețând democrația, dreptatea, adevărul, speranța într-o viață normală.

  13. Bai neputinciosilor, nici pe dincă nu l-ati dovedit, amaratilor, iar din vina voastră, procurori de buzunar, a murit Alexandra, ați uitat, s-a pus batista, vă APĂRAȚI intre voi, vreti să spălați rusinea si imaginea unui piticot diicot?
    Cum o sa fiti voi impartiali, cand put birourile voadtre de plangeri oenale fata de pnl si presedinte, cum faceti, impartial?
    Hahaha, la ordin cu voi, ” impartialilor”, la ordin si control ierarhic, n’așa?

  14. Sa fie din nou o coincidenta ca unul ca Bologa provine din judetul de doi lei al Vulpii dar si al Abrahamului fost general de militie? Chiar toti indivizii plecati de la coada vacii din acea zona au fost niste mici ‘napoleoni’ incat au ajuns mari scule in capitala? Eu unul cred altceva.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.