Operațiunile de căutare a avionului dispărut s-ar putea încheia „în 5-7 zile”

Autoritățile australiene care supraveghează operațiunile de căutare ale epavei avionului dispărut pe 8 martie au declarat sâmbătă că misiunea de căutare sub apă pe baza semnalelor sonore ale cutiilor negre s-ar putea încheia în cinci până la șapte zile, transmite Reuters.

Un submarin fără echipaj al Marinei SUA a fost trimis pentru a cerceta o zonă întinsă de pe fundul Oceanului Indian în căutarea avionului.

Operațiunile de căutare sub apă au fost reduse la o zonă pe o rază de 10 km în jurul locului în care se crede că una dintre cutiile negre ar fi emis semnale sonore la data de 8 aprilie, au precizat oficialii australieni.

Ministrul malaezian al transporturilor, Hishammuddin Hussein, a declarat sâmbătă, potrivit AFP, că operațiunile de căutare au intrat „într-un stadiu critic”. „Căutările de astăzi (sâmbătă) și de mâine (duminică) se află într-un stadiu critic. Facem apel la oamenii din întreaga lume să se roage ca să găsim ceva”, a spus Hussein.

Eforturile internaționale masive de căutare a epavei avionului, care au intrat acum în cea de-a șaptea săptămână, s-au dovedit până acum zadarnice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.