×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 28 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:50
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Cuvântări

Pe la sfârşitul anilor optzeci, Tunisia s-a confruntat cu o creştere alarmantă a analfabetismului în mediul rural. Din cauza lefurilor mici, nimeni nu mai voia să predea la ţară şi şcolile riscau să se închidă una dupa alta. Guvernul a luat atunci o decizie: niciun salariu din învăţământul rural nu va fi mai mic de 250 de dolari, sumă mare pentru acea ţară şi acel moment. Şi dascălii au început să meargă şi în mediul rural.

Petru BerteanuPublicat Marţi, 10 august 2010
Ce vreau să spun

Actorii şi cântăreţii n-au mai apărut pe micul ecran să-şi plângă sărăcia. În urmă cu câteva luni curgeau râuri de lacrimi. Şi prin toate emisiunile răpăiau conştiinţele naţiunii. Să ne apărăm valorile, să-i cinstim pe artiştii poporului român! Adevărul e că am avut seri cu partituri patetice de o frumuseţe inegalabilă. Acum, când au fost reglementate drepturile de autor, actorii au plecat în vacanţă. N-a mai ieşit nici unul să-i transmită premierului mititel ceva de drag despre inteligenţa sa întortocheată.

Cornel NistorescuPublicat Luni, 09 august 2010

Curios cum preşedintele Traian Băsescu s-a rănit în ureche cu un beţişor. Nu e de mirare că domnul Băsescu şi-a băgat în ureche capătul fără vată al beţişorului pentru că, se ştie, mintea acestuia stă doar la problemele ţării. Ciudat este că şeful statului foloseşte beţişoarele pentru a-şi curăţa urechile. Normal ar fi fost ca făuritorul societăţii capitaliste multilateral manelizate să se scobească în urechi cu unghia crescută a degetului mic.

Sorin AvramPublicat Sâmbătă, 07 august 2010

Aşa cum a declarat în timpul campaniei sale electorale, preşedintele democrat Barack Obama pune capăt prezenţei corpului expediţionar american pe teritoriul irakian la sfârşitul lunii august. Vor mai rămâne, totuşi, 50.000 de militari, care, oficial, vor avea rol de consultanţi pe lângă forţele de securitate irakiene. Important este însă că se face pasul cel mare în încheierea uneia dintre cele mai controversate decizii pe care le-a luat după Al Doilea Război Mondial un şef al Casei Albe.

Dumitru ConstantinPublicat Joi, 05 august 2010
Ce vreau să spun

Pacienții civili și militari au fost puși pe fugă pentru a face loc glandei prezidenţiale. Sigur, într-un mod finuț, elegant, patriotic chiar. În așa fel încât să se simtă mândri că primul ofițer al țării intră înaintea lor.

Cornel NistorescuPublicat Miercuri, 04 august 2010
Ce vreau să spun

Dosarul Flota trebuie redeschis din mai multe motive. Este vorba de o valoare enormă. O întreagă ramură economică a României a fost îngropată. Din interes, din naivitate, din prostie, oricare ar fi cauza, trebuie să o ştim. Celor mai mulţi, Dosarul Flota ne este străin.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 03 august 2010
Mentori şi ciraci (cum e turcul şi pistolul)

Un vechi proverb spune „aşchia nu sare departe de trunchi". În peisajul literar românesc sunt demne de urmărit naşterea, ascensiunea şi decăderea generaţiei optzeciste.

Adrian MajuruPublicat Luni, 02 august 2010

Săptămâna trecută, deputatul ucrainean Alexei Logvinenco a estimat într-un discurs rostit în Rada de la Kiev: „Decretul preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, care a recunoscut Moldova ca parte a României, aşa cum a fost până în 1941, este un atentat la independenţa Ucrainei". Deci, în optica istoricului de la Kiev (doldora de enormităţi ca şi manualul de Istorie a Ucrainei), minciuna trebuie apărată aşa cum îţi aperi patria.

Acad. Nicolae DabijaPublicat Duminică, 01 august 2010

Ce idioţenie şi cu noul brand de România! Ce spectacol oribil la Expoziţia Mondială de la Shanghai, cu chinezoi jucându-se de-a Ştefan cel Mare! Ce prost gust cu ofertele lansate chinezilor să-şi găsească sufletul pereche în România. Ce comedie tristă să vezi un intelectual de calibru trecând de la comentarea scrierilor Sfinţilor Părinţi şi patristică la îndemnuri adresate celor interesaţi să investească în industria energetică românească!

Bedros HorasangianPublicat Vineri, 30 iulie 2010
Ce vreau să spun

Cel mai simplu lucru ar fi să mă pun pe înjurături. Doar faptul că ne aflăm într-un spaţiu public (fie el şi unul virtual) şi acela că este vorba de o doamnă mă împiedică să o fac. Ar fi foarte simplu să mă alătur corului care, pe bună dreptate, face zob noul brand de ţară lansat de Elena Udrea, la Shanghai. Încerc să mă liniştesc şi să zâmbesc. La urma urmei, ce-mi trebuie mie încă o ploaie de înjurături din partea PDL-iştilor şi a celor care o visează pe Elena Udrea prin tufişuri?

Cornel NistorescuPublicat Joi, 29 iulie 2010

Zile frumoase de vară alternează rapid cu ploi urâte ce dau peste cap viaţa noastră cea de toate zilele. Bună, rea, nu avem de ales. Trăim. Nu este vorba de mult cântatul "bine" sau de cel de care ne tot temem, "răul", ci de faptul că trăim "urât". În afara noastră, a fiecăruia dintre noi, care vrem, nu vrem, suntem obligaţi să avem grijă de noi înşine, de familiile noastre, tot ce avem în comun, inclusiv de ţara în care trăim, mai există cineva cu responsabilităţi, clare şi precise, care este obligat prin natura existenţei lui să se ocupe de toate acestea.

Bedros HorasangianPublicat Miercuri, 28 iulie 2010
Cuvântări

De o săptămână adun bonuri fiscale de pe unde pot. Din magazine, de pe jos, de la prieteni generoşi sau neatenţi. Le păzesc bine şi de hoţi, şi de umezeală, deocamdată au încă loc în casă, dar către...

Petru BerteanuPublicat Marţi, 27 iulie 2010
Capcane 2010

Consumatorul hamburgerului multilateral dezvoltat este şi va fi în anii dificili care urmează mai harnic, creativ, responsabil, ambiţios, inspirat, econom decât cel care pândea la coadă la salamul cu soia?!

Dorel ŞandorPublicat Luni, 26 iulie 2010
Ce vreau să spun

Surpriză totală! Iniţiativa suspendării lui Traian Băsescu a avut mai puţin ecou decât sinuciderea Mădălinei Manole sau deshumarea lui Nicolae Ceauşescu! Aş zice muuult mai mic!! N-a atins nici măcar audienţa...

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 25 iulie 2010

S-a pus în genunchi şi a aplaudat valurile făcute de o fustă înflorată pe ritmurile muzicii ţigăneşti. A tras o fugă până în judeţul Vâlcea pentru a petrece alături de regele Cioabă. A băut...

Sorin AvramPublicat Sâmbătă, 24 iulie 2010
Ce vreau să spun

Declaraţia lui Laszlo Tokes nu este chiar aşa de neaşteptată. Nici neaşteptată, şi nici surprinzătoare! Aşa gândeşte omul! O ştim de mai multă vreme. Laszlo Tokes a ieşit la rampă imediat ce Curtea Internaţională...

Cornel NistorescuPublicat Vineri, 23 iulie 2010

Lucrurile şi evenimentele se precipită. Nu doar prin lume, ci, mai ales, la noi. Fiecare zi, altă fierbere. Am avut ciorovăieli şi proteste legate de taxe şi impozite, tăieri de salarii şi ajustări de pensii. Am avut inundaţii...

Bedros HorasangianPublicat Joi, 22 iulie 2010

Rămăşiţele pământeşti ale lui Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost dezgropate. Deshumarea s-a făcut la solicitarea lui Valentin Ceauşescu, singurul copil al cuplului care se mai află în viaţă. Valentin vrea...

Sorin AvramPublicat Miercuri, 21 iulie 2010
Ce vreau să spun

Demersul lui Traian Băsescu de a apăra România în faţa acuzelor din Raportul Comisiei Europene mi se pare stimabil. El reprezintă România, el percepe imediat gravitatea acuzelor din Raport. Afirmaţia că România...

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 20 iulie 2010

În aceste zile, când apele revărsate ale Prutului au intrat în casele românilor, distanţând şi mai mult cele două maluri şi îndepărtându-ne într-un fel pe noi, cei rămaşi dintr-o...

Acad. Nicolae DabijaPublicat Luni, 19 iulie 2010

Să fie vorba de foamea unor politicieni primitivi gen Videanu, Negoiţă, Udrea? Sau ne aflăm în faţa unei maşinării de partid care a produs cel mai mare buget de campanie electorală din istoria postdecembristă a României?...

Cornel NistorescuPublicat Duminică, 18 iulie 2010

Numele perdante scrise pe buletinele de vot sunt dirijate, cu debusolantul concurs al societății, spre derizoriu.

Ioan VieruPublicat Joi, 01 ianuarie 1970
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 7 minute
La Bruxelles, provizoriu înseamnă definitiv

Un stat UE care se confruntă cu o criză urgentă de gaze poate să ceară asistență transfrontalieră de la statele învecinate, conform noilor reguli de cooperare aprobate de Parlamentul European.

Călin MarchieviciPublicat Marţi, 12 septembrie 2017

Cotidianul tău de astăzi
Cotidianul TV
VIDEO
Cotidianul tău de astăzi
Publicat acum 12 ore şi 58 minute
225
Cotidianul tău de astăzi
Publicat Miercuri, 20 septembrie 2017
254
Cotidianul tău de astăzi
Publicat Marţi, 19 septembrie 2017
241
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Florian Coldea
Publicat Marţi, 19 septembrie 2017
953
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Laura Codruţa Kovesi
Publicat Luni, 18 septembrie 2017
2316
Cotidianul tău de astăzi
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
316

Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Printr-o convenţie cu banca, Zizi Lambrino a acceptat să plece din ţară

Înainte vreme, oamenii depuneau bani la bănci nu doar pentru păstrarea lor în siguranţă, ci şi pentru a beneficia de dobânzile obţinute, din care puteau trăi în tihnă.

Ioan ScurtuPublicat Sâmbătă, 16 septembrie 2017
Vieți salvate la limita posibilului
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
Sondaj
Apreciați modificările aduse de Tudorel Toader legilor justiției?
Apreciați modificările aduse de Tudorel Toader legilor justiției?
Da
Nu
Da
71.440%
Nu
28.559%
2339 Voturi / Publicat Joi, 24 august 2017
Clauză
Clauză
Publicat acum 13 ore şi 36 minute
Foto Facebook
Galerie Foto
Furtuna a ajuns la Piteşti
Publicat Miercuri, 20 septembrie 2017
2021
Trafic ca la proşti. Reparaţii la Universitate, joi dimineaţa
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
1092
Nu toți apreciază evenimentul "La pas pe Calea Victoriei"
Publicat Duminică, 03 septembrie 2017
1166
Povestea omului singur din satul dispărut de pe hartă
Publicat Duminică, 27 august 2017
7882
Un loc de joacă mai special
Publicat Luni, 21 august 2017
439
Selfie cu drona, pe Transfăgărăşan
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
1362
Selfie la înălțime
Publicat Luni, 31 iulie 2017
737
"Sfânta Filofteia" a ieşit la suprafaţă
Publicat Joi, 27 iulie 2017
1561
Pantofi urbani
Publicat Joi, 20 iulie 2017
763