Opoziţia: O nouă moţiune de cenzură ar fi oportună la toamnă

Atât social-democraţii cât şi liberalii consideră că depunerea unei noi moţiuni de cenzură în această sesiune parlamentară ar părea fără rost, reprezentanţii celor două formaţiuni apreciind căa cest lcuru trebuie rpegătit pentru la toamnă.

Președintele CN al PSD, Adrian Năstase, a arătat că, dată fiind agenda politică din această perioadă, recenta dezbatere a moţiunii de cenzură, cu un caracter mult mai general, tensiunea legată de dezbaterea extrem de amplă a moţiunii, discuţiile în acest sens de la nivelul PDL ar putea face să pară fără rost ca PSD să depună o nouă moţiune de cenzură în ultimele zece zile ale sesiunii parlamentare.

„O moţiune de cenzură acum, în opinia mea – dar, sigur, decizia va fi luată de BPN -, nu ar face decât să solidarizeze echipa guvernamentală şi echipa parlamentară a PDL”, a adăugat Năstase, citat de Mediafax.

El a precizat că ar fi mai bine ca PSD să pregătească depunerea unei moţiuni de cenzură în toamnă, la următoarea sesiune parlamentară.

„Cred că este mult mai bine să ne pregătim pentru toamnă. În mod evident, vor fi condiţii potrivite pentru o moţiune. Până atunci, vom gândi şi modul în care să reacţionăm, să acţionăm, să construim eventual o variantă alternativă dacă moţiunea respectivă va trece”, a spus Năstase.

Și preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, în opinia sa, o nouă moţiune de cenzură pentru schimbarea Guvernului Boc ar fi oportună în sesiunea parlamentară din toamnă.

„Acum o moţiune de cenzură, în opinia mea, este doar un exerciţiu de imagine al cărui rost eu nu-l văd. Cu atât mai mult cu cât înţeleg că PSD nu e dispus să participe la o eventuală formulă alternativă de guvernare, aşa încât cred că timpul unei moţiuni de cenzură este undeva la începutul sesiunii de toamnă”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă în toamnă moţiunea de cenzură ar avea mai mult succes, liderul PNL a răspuns că în toamnă se vor vedea şi efectele măsurilor luate de Guvern, iar parlamentarii se vor convinge de faptul că PDL este „incorigibil”.

„Cred că da, până în toamnă vom avea şi efectele acestor măsuri, până în toamnă poate mai mulţi parlamentari şi în orice caz opinia publică se vor convinge că acest Guvern al acestui partid, PDL, este incorigibil şi cred că în acel moment tensiunea socială şi presiunea asupra Parlamentului vor fi majore. La trei zile după o moţiune de cenzură să venim cu alta este doar un exerciţiu destinat eşecului „, a conchis Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.