Nicolăescu: Ipocrizia premierului este infinită

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu îl acuză pe premierul Victor Ponta de „ipocrizie” după prezentarea făcută marți de premier cu privire la realizările sale, susținând că prim-ministrul nu a adus argumente cu privire la reducerea CAS.

„Victor Ponta a utilizat mass-media pentru a-și prezenta pretinsele realizări ale guvernării, în loc să aducă argumentele așteptate de români, de mediul de afaceri, cu privire la reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Constatăm că ipocrizia premierului este infinită în privința CAS și a felului în care se împăunează cu adoptarea acestei măsuri”, susține Nicolăescu, într-un comunicat transmis, miercuri.

„Constatăm că ipocrizia premierului este infinită în privința CAS și a felului în care se împăunează cu adoptarea acestei măsuri” (Eugen Nicolăescu)

Acesta spune că Partidul Național Liberal a propus măsura reducerii CAS și a „menținut presiune” pe Guvern în vederea adoptării acesteia, iar când Victor Ponta s-a opus, PNL a părăsit guvernarea ca „un partid responsabil”.

„USL s-a destrămat tocmai pentru că PSD a amânat continuu adoptarea scăderii CAS, ca și alte măsuri din programul USL. De bun-simț ar fi ca premierul să își asume faptul că a împins PNL afară de la guvernare pentru a-și asuma meritele singur, așa cum face și cu cota unică, măsură care nu a fost niciodată susținută de PSD și pentru care am dus o luptă acerbă în USL să o menținem, iar declarațiile de presă ale premierului din ultimii doi ani exemplifică tendințele de a introduce cote progresive, de a modifica bazele de impozitare la impozitul pe venit, ceea ce ar echivala cu anularea cotei unice”, afirmă Nicolescu.

Deputatul mai afirmă că PNL a susținut și susține necesitatea reducerii CAS, inclusiv prin votul pe care l-a dat în Parlament.

„Victor Ponta a excelat în propagandă și demagogie fără să aducă nicio fundamentare, ci dimpotrivă a manipulat opinia publică cu grafice în care compară guvernarea Traian Băsescu cu cea a lui Victor Ponta” (Eugen Nicolăescu)

„Din păcate, Victor Ponta a excelat în propagandă și demagogie fără să aducă nicio fundamentare, ci dimpotrivă a manipulat opinia publică cu grafice în care compară guvernarea Traian Băsescu cu cea a lui Victor Ponta. Datele nu sunt însă comparabile, iar afișarea pozelor celor doi lideri prieteni ne aduce aminte de cultul personalității atât de drag celor doi. Am asistat ieri la un exercițiu care trădează teama, frica în fața nerealizărilor unui guvern incompetent, schimbând ținta către mari realizări. În același timp, Victor Ponta a intrat în campanie electorală și încearcă să capteze bunăvoința unei părți din electoratul de dreapta”, spune Nicolăescu.

Potrivit acestuia, „Victor Ponta știe că nu-i ajung voturile pesediștilor și încearcă să atragă astfel voturile de pe dreapta palierului politic„.

„Ceea ce trebuie să știe însă angajatorii este că măsura nu poate fi aplicată din cauza unui amendament introdus de PSD, care condiționează scăderea CAS de menținerea țintei de deficit. De fapt, modalitatea aleasă este strict electorală pentru că nu se garantează sustenabilitatea măsurii nici prin reducerea evaziunii fiscale, deoarece corupția este simbolul actualei guvernări. Victor Ponta știe deja că românii, în proporție covârșitoare, răspund în toate sondajele de opinie că țara merge într-o direcție greșită, iar Victor Ponta poartă întreaga responsabilitate. Victor Ponta a ratat iar un moment de responsabilitate și seriozitate, a mințit din nou opinia publică, arătând că este superficial. De la un om politic tânăr precum actualul premier, oamenii au așteptarea unui comportament decent, dar Victor Ponta este departe de a se manifesta astfel”, afirmă Nicolăescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.