Oprea: Este complicat în momentul când cineva dorește să își ia viața

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să verifice modul în care s-a acționat de către autoritățile abilitate în cazul femeii care s-a sinucis vineri în Capitală, după ce a stat peste 30 de ore pe o clădire.

„I-am dat sarcină și chiar verifică modul cum s-a acționat în acel caz, unde a fost și presa, au fost toate autoritățile. Este complicat în momentul când cineva dorește să își ia viața (…) Domnul doctor Arafat are o echipă care cercetează în momentul de față și sunt convins că în scurt timp se vor da rezultatele acestui control, se va da publicității”, a afirmat Oprea, întrebat dacă s-au respectat procedurile pentru aceste cazuri, potrivit Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că România are proceduri standard europene în această privință, iar din statistici rezultă că cele mai multe astfel de cazuri, de negociere cu persoane care amenință să își ia viața, procedurile derulate au rezultat pozitiv.

„Este complicat să previi când cineva vrea să își ia viața din diferite motive. Cel mai important lucru și cel mai ușor, trebuie să investim acolo unde oamenii trebuie apărați. Mă refer la catastrofe, la calamități, unde fără voia lor, din păcate cutremure sau alte calamități, trebuie să asigurăm toată logistica, să putem să prevenim acolo unde li se pune viața în pericol oamenilor”, a mai spus Gabriel Oprea.

O femeie s-a aruncat vineri de pe o clădire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1, după ce a amenințat, timp de 35 de ore, că se va sinucide. Căzătura i-a fost fatală.

Poliția Capitalei a confirmat decesul, dar nu a putut preciza dacă femeia a alunecat sau s-a aruncat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.