Oprea: În campania UNPR, ca la Armată

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a partidului de la Costineşti, că în campania formațiunii de la alegerile din 2016 „va fi ca la Armată”, afirmând că Uniunea are ca ţintă cel puţin 10% din voturile românilor.

„Vreau să ştiţi că ne aşteaptă pe toţi un an greu, vom avea o campanie electorală complicată. Indiferent de modul în care vom participa în alegeri, este important să fim o echipă unită şi puternică. Tocmai de aceea, vreau să vă spun că în campania UNPR va fi ca la Armată. Adică ordine şi disciplină. Vom avea candidaţi foarte buni, mai ales că UNPR este recunoscut pentru echipa sa de primari. Vom avea un milion de membri de partid, vom avea peste 10% din voturile românilor. Ne-au prezentat cu 2%, 5% sau 7%, important este că la anul vom lua peste 10% din voturile românilor”, a afirmat Oprea.

Gabriel Oprea le-a spus participanților la eveniment că fac parte dintr-un partid „care contează în politica românească”.

„Suntem un partid care contează în politica românească și trebuie să ne asumăm acest statut cu toată responsabilitatea. Tocmai din acest motiv, UNPR a lansat recent în dezbatere publică Planul Național ‘Siguranță și Prosperitate pentru România’. Sunt cinci teme pe care vrem să le discutăm cu partenerii politici, cu partidele parlamentare, dar mai ales cu oamenii simpli, cu cetățenii. Am propus în acest plan cinci direcții: renașterea națională, funcționarea statului, rolul României în lume, funcționarea economiei și noul stat social. Am venit cu idei cu totul noi, cum sunt cele referitoare la familie. Vrem ca guvernarea să se concentreze pe problemele și pe nevoile familiei, nu doar pe individ. Avem propuneri legate de susținerea diasporei, nu prin spectacole și expoziții, ci prin cursuri de limba și istoria românilor. Am vorbit fără ocolișuri despre problemele din administrație, despre relația cu Republica Moldova și, nu în ultimul rând, despre apărarea interesului național în agricultură, în industrie și în general în economia românească„, a afirmat Oprea.

Gabriel Oprea a anunțat în iulie că la nivelul partidului sunt analizate două variante pentru alegerile de anul viitor, respectiv o alianţă cu PSD şi participarea pe liste proprii. O decizie oficială în acest sens nu a fost încă anunțată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.