Opt cetățeni din Irak şi Siria, opriţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră bihoreni, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, au depistat, joi, opt cetăţeni din Irak şi Siria, între care un bebeluş de şapte luni, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea lui Mihai, județul Bihor, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare, au identificat, în apropierea căii ferate din localitatea Valea lui Mihai, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul Ungariei.
Polițiștii de frontieră au reținut, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, cinci persoane.
Totodată, autorităţile de frontieră maghiare au reţinut alte trei persoane, care făceau parte din același grup și care au fost predate polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea lui Mihai.
Persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi un copil de 7 luni, unii fiind solicitanţi de azil în România.
Migranţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
Ei sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.