Opt meciuri cu români la Roland Garros

Halep este în faţa unei revanşe, Dulgheru vrea să mai joace cu Halep. Tecău joacă două meciuri în 5 ore. Ce ţări mai au (şi câte) jucătoare în turul II. Cine a suferit cele mai grele pierderi în turul I. Capacităţile arenelor de la Roland Garros.

Predicţiile zilei

În proba de simplu feminin, Simona Halep şi Alexandra Dulgheru îşi joacă şansele de promovare în turul III. Prima noastră jucătoare nu are un meci dificil, dar adversara sa, Mirjana Lučić-Baroni, are ascendentul moral al unei victorii categorice, anul trecut la US Open. Este adevărat a prins-o pe Halep într-o zi neagră şi plină de nervi. Halep este însă favorită, având în acest an un parcurs net superior adversarei sale. 30 de victorii şi 6 înfrângeri, faţă de 9 victorii şi 13 înfrângeri. Halep are 3 turnee câştigate în acest an şi a mai jucat 3 semifinale, Baroni are doar un sfert de finală la un turneu mai modest, de categoria WTA Internaţional. În rest nu a trecut de turul I în niciun alt turneu. Baroni are în acest an doar 5 victorii la jucătoare din top 100, ea întrecând tenismene clasate pe locurile 51, 84, 87, 97 şi 99 WTA. Halep mai are un argument în favoarea sa: de regulă câştigă clar în faşa jucătoarelor în faţa cărora a pierdut nescontat.

Alexandra Dulgheru are o misiune dificilă în faţa franţuzoacei Alize Cornet. Dificultatea însă este una de ordin psihologic. Cornet a reuşit recent o victorie la Simona Halep (performanţa anului pentru ea) şi joacă acasă. Totuşi, dacă ne gândim că Alize Cornet a prins o Halep pachet de nervi (sau care nu a vrut să meargă mai departe la Madrid şi a ales să „piardă” în teren decât să se dea accidentă) sau că anul trecut a pierdut la Roland Garros în turul II în faţa unei jucătoare clasată pe locul 205, atunci latura psihologică nu rezistă. Anul acesta Dulgheru a avut rezultate mai bune decât Cornet. 20 de victorii şi 10 înfrângeri este bilanţul româncei, 13 victorii şi 13 înfrângeri este bilanţul franţuzoaicei. Dulgheru a mers foarte bine la Roma, unde a trecut de Safarova (#14 WTA) şi Makarova (#8 WTA). Credem că stă în puterea Alexandrei Dulgheru de a trece de Cornet. Estimăm un meci pe durata a 3 seturi, câştigat la limită de româncă, dar nu putem exclude deloc şansele lui Cornet care are un plus de experienţă faţă de Dulgheru. Un lucru este clar: cine câştigă, dă de Simona Halep în turul II.

În ceea ce priveşte prtidele de dublu, ambele perechi de la masculin cu români în formulă, sunt favorite şi au şanse mari să treacă mîn turul II. La dublu feminin, perechea Begu – Arruabarrena are în faţă adversare modeste şi nu vedem cum pot să piardă. În schimb, celelalte două perechi cu jucătoare din România au şansa a doua în meciurile pe care le susţin. La dublu mixt, este greu să ne pronunţăm. Ambele perechi sunt de valoare relativ egală, Vasselin este puţin peste Tecău, dar Srebotnik este mult mai valoroasă decât Foretz. Marea problemă constă în faptul că Horia Tecău intră în teren la nici 2 ore după meciul său de dublu masculin.

Programul zilei pentru sportivii români

Terenul 4

Ora 12.00: Raluca Olaru/Nadiia Kichenok (Ukr) – Zarina Diyas (Kaz)/Xu Yifan (Chn)

Terenul 11

Ora 12.00: Florin Mergea/Rohan Bopanna (Ind) – Viktor Troicki/Filip Krajinovic (Srb)

Terenul 8

Ora 13.30: Horia Tecău/J-J Roger (Ned) – Rameez Junaid (Aus)/Adil Shamasdin (Can)

Terenul 16

Ora 13.30: M. Niculescu/Arantxa Para (Esp) – Timea Bacsinszky (Sui) Chuang Chia (Tai)

Terenul 1

Ora 14.00: Alexandra Dulgheru (#57 WTA) – Alize Cornet (#28 WTA)

Terenul 14

Ora 15.00: I-C Begu/Lara Arruabarrena (Esp) vs Manon Arcangioli/Chloé Paquet (Fra)

Arena Suzanne-Langlen

Ora 16.00: Simona Halep (#3 WTA) – Mirjana Lučić-Baroni (#61 WTA)

Terenul 8

Ora 16.30: Horia Tecău/Katarina Srebotnik (Slo) – Roger Vasselin/Stephanie Foretz (Fra)

Eugenie Bouchard din nou eliminată

Credem că nu mai putem să trecem la capitolul „surprize” eliminarea canadiencei Eugenie Bouchard. A devenit o regulă în acaeastă primăvară. Din cei 7 capi de serie care au pierdut în primul tur, canadianca este cel mai de sus: nr.6. O poziţie care nu o va mai prinde prea curând. În acest moment este pe locul 9 WTA, după consumarea turului II, va cădea pe 11, iar după ce se va termina turneului este posibil să mai cadă 2 locuri. Ceilalţi doi capi de serie care au „căzut” în a doua zi de desputare a meciurilor de simplu feminin sun Jelena Jankovic şi Barbora Strýcová.

Rezultate:

  • Tsvetana Pironkova (#49 WTA) – Barbora Strýcová (#23 WTA): 7-6, 6-2
  • Sesil Karatantcheva (#106 WTA) – Jelena Jankovic (#25 WTA): 6-3, 6-4
  • Kristina Mladenovic (#44 WTA) – Eugenie Bouchard (#6 WTA): 6-4, 6-4

Germania are cele mai multe jucătoare în turul II

Un număr de 25 de ţări au jucătoare calificate în turul II la Roland Garros. Surpriză, cele mai multe sunt din Germania. Vă prezentăm situaţia ţărilor aflate încă în cursă:

  • 7 jucătoare: Germania
  • 6 jucătoare: Cehia
  • 5 jucătoare: Rusia
  • 4 jucătoare: SUA, România, Franţa, Italia, Spania
  • 3 jucătoare: Australia, Coraţia
  • 2 jucătoare: Japonia, Bulgaria, Elveţia, Serbia, Kazahstan
  • 1 jucătoare: Ucraina, Slovenia, Anglia, Brazilia, Belarus, Slovacia, Danemarca, Belgia, Muntenegru, Polonia

Cine a avut cele mai „grele” pierderi

  • SUA a pierdut în primul tur nu mai puţin 13 jucătoare. De fapt pierderile efective se rezumă la 11 jucătoare, pentru că 2 au fost eliminate de compatrioate. A doua mare perdantă este ţara gazdă, Franţa, cu 7 jucătoare învinse în primul tur. Cu 2 excepţii însă este vorba de jucătoare modeste, care au primit wilde carde pentru a fi încurajate. Deşi are numărul cel mai mare de jucătoare în turul II, Cehia a plătit un tribut serios în turul I, pierzând nu mai puţin de 5 jucătoare. China a rămas fără toate cele 4 jucătoare pe care le avea pe tabloul principal.
  • În turul II s-au calificat 25 din cei 32 de capi de serie, 4 jucătoare venite din calificări (din 12), 2 jucătoare care au primit Wild Card (din 8).

Capacitatea arenelor de la Roland Garros

Arena Philippe Chatrier – 14.840 locuri

Arena Suzanne Lenglen – 10.068 locuri

Terenul 1 – 3.800 locuri

Terenul 2 – 1.500 locuri

Terenul 3 – 800 locuri

Terenul 4 – 300 locuri

Terenul 5 – 300 locuri

Terenul 6 – 300 locuri

Terenul 7 – 800 locuri

Terenul 8 – 500 locuri

Terenul 9 – 1.100 locuri

Terenul 10 – 1.500 locuri

Terenul 11 – 300 locuri

Terenul 12 – 250 locuri

Terenul 14 – 250 locuri

Terenul 15 – 350 locuri

Terenul 16 – 350 locuri

Terenul 17 – 600 locuri

Terenul 18 – 350 locuri

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.