Opt persoane au fost găsite în viaţă

Veşti bune după avalanşa care a lovit hotelul Rigopiano din centrul Italiei. Au fost găsiţi mai mulţi supravieţuitori, în condiţiile în care pompierii au stabilit primul contact cu cei aflaţi în viaţă în jurul orei locale 11.00 (12.00 ora României).

Frații Ludovica și Gianfilippo au fost şi ei salvați de sub dărâmături împreună cu mama lor, Adriana. Cei trei au fost scoși la suprafață la 43 de ore de la dezastrul care s-a abătut asupra hotelului.

Update: Autorităţile au revizuit la opt bilanţul persoanelor găsite în viață. Este vorba despre trei bărbați, trei femei și doi copii. O mamă și fiica sa au fost primele salvate şi au fost deja transportate la spital.

Cele opt persoane au fost găsite în viață într-o zonă a bucătăriei, unde, se pare, că au reușit să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Două elicoptere, unul al Pazei de Coastă şi un altul al Pompierilor, survolează hotelul şi aşteaptă indicaţii de la sol pentru a permite coborârea unor medici care să ofere primul ajutor.

Update: Şase supraviețuitori au fost localizaţi vineri dimineaţă de pompierii italieni în hotelul devastat în noaptea de miercuri spre joi de o avalanșă, a anunțat presa italiană, conform AFP. Este vortba despre trei bărbaţi, două femei şi o fetiţă.

Update: Românca şi cei doi copii au fost salvaţi. Mai multe persoane sunt însă în continuare date dispărute.

Foto: Facebook Sergiu Balaban

Foto gazetaromaneasca.com: Frații Ludovica și Gianfilippo au fost salvați de sub dărâmături împreună cu mama lor, Adriana

Oamenii au fost găsiţi în viaţă la circa 42 de ore după avalanşă.

Totodată, serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre în hotelul lovit de avalanşă, în timp ce alte aproximativ 20 de persoane sunt date încă dispărute.

Conform subsecretarului regional pentru Protecţie Civilă, Mario Mazzocca, în hotel se aflau cel puţin 34 de persoane.

“Numărul înregistrat oficial este mai mic, adică 22 de clienţi şi opt angajaţi. Însă se pare că au mai fost cel puţin alţi patru oaspeţi care nu locuiau în hotel”, a spus oficialul.

Primarul din Farindola, Ilario Lacchetta, a anunţat, însă, că în hotel erau 24 de oameni, dintre care cel puţin patru copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.