Ora Pământului

Peste 7.000 de orașe, din mai mult de 162 de țări, vor stinge lumina, în acest an, în cadrul evenimentului de mediu Ora Pământului, potrivit Agerpres.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul 20,30 – 21,30, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp, alăturându-se evenimentului Earth Hour pentru a arăta preocuparea lor pentru protejarea naturii.

În acest an, mai multe orașe din țară și-au anunțat participarea la Ora Pământului prin oprirea iluminatului public în zone extinse pentru a sensibiliza utilizatorii de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

În România, ea se marchează din anul 2009, continuând tradiția stingerii luminilor în mod simbolic.

În 2015, mesajul și îndemnul organizației pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta„.

Mișcarea Earth Hour a fost inițiată în anul 2007 de World Wide Fund for Nature, care derulează proiecte pentru conservarea naturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.