Orban: Ar trebui audiat şi George Maior

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat luni dimineață la RFI că directorul demisionar al SRI, George Maior, ar trebui audiat şi el audiat în comisia de specialitate din Parlament. Orban ar vrea ca Maior să dea explicaţii cu privire la existenţa sau nu a unor ofiţeri acoperiţi în presă.

Întrebat ce aşteaptă de la audierea de luni a directorului interimar al SRI, Florian Coldea, Orban a răspuns: „În primul rând, aş vrea să aflu dacă este adevărat că există jurnalişti acoperiţi, iar dacă este adevărat, cine este responsabil pentru acest grav act, care şubrezeşte libertatea presei şi democraţia în România. Aş vrea să aflu dacă Serviciul Român de Informaţii are sau nu are vreo legătură cu mediul de afaceri, aşa cum a prezentat Elena Udrea. În mod evident, până în prezent Elena Udrea nu a administrat nici un fel de probă în sprijinul domniei sale, dar aş vrea să fiu convins că nu este adevărat ceea ce a spus Elena Udrea, pentru că dacă ar fi adevărat, ar fi un lucru extrem de grav”.

„Cred că în afara domnului general Florian Coldea ar trebui audiat şi fostul director al SRI. De asemenea, cred că s-ar putea face audieri mai largi, ţinând cont de tematica prin care s-a pornit această audiere”, a precizat deputatul.

Întrebat de ce ar trebui audiat George Maior, Ludovic Orban a răspuns: „Domnul Maior este cel care a spus cu o nonşalanţă pe care nu mi-o pot explica, este cel care a spus că există ofiţeri acoperiţi în presă şi a încercat să şi justifice acest lucru”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.