Orban: Bugetul pe 2014 pentru lucrări împotriva inundațiilor, mai mic decât în anii trecuți

Ludovic Orban a declarat marți că bugetul prevăzut anul acesta de Guvernul Ponta pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor este de 40 de milioane de lei, în condițiile în care 2013 a fost alocată suma de 88,5 milioane lei.

„În 2010, 2011 și 2012, bugetul de investiții pentru lucrări de apărare împotriva inundațiilor, de consolidare a malurilor, de refacere a digurilor a fost de aproape zece ori mai mare decât suma de 40 de milioane de lei”, a afirmat vicepreședintele liberal la o conferință de presă.

Orban a criticat guvernul Ponta arătând că nu alocă așa cum ar trebui banii.

„S-au alocat 40 de milioane de lei pentru investiții în lucrări de apărare împotriva inundațiilor, în schimb s-au alocat 376 de lei pentru cheltuieli materiale — servicii, adică pentru pixuri, hârtie, agrafe ș.a.m.d. Asta este grija Guvernului Ponta”, a mai afirmat Orban.

În ceea ce privește rectificarea bugetară, Orban l-a contrazis pe premier susținând că rectificarea nu poate fi pozitivă în condițiile în care colectarea la bugetul de stat este cu aproape cinci miliarde de lei mai scăzută. „Singurul temei pentru o rectificare bugetară, care poate fi legitim și valid, este reducerea contribuției de asigurări sociale și, practic, adaptarea bugetului ținând cont de necesitatea măririi transferului de la bugetul de stat către fondul de pensii a sumei de aproximativ cinci miliarde lei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.