Orban, Buşoi şi Cataramă, faţă în faţă

PSD-ul s-a născut sub o stea norocoasă. După ce că a câştigat alegerile la o diferenţă confortabilă, în prezent nici nu are parte de opoziţie şi de aceea îşi permite să amăgească poporul cu televizorul seară de seară. UDMR stă picior peste picior şi aşteaptă să fie invitat la guvernare, partidul lui Traian Băsescu se uită la Traian Băsescu cum se ceartă cu monştrii pe care i-a creat în cei 10 ani de mandat, iar în USR se duc lupte pentru putere. Când nu este plecat în străinătate sau la Sibiu, preşedintele României, Klaus Iohannis, stă la Palatul Cotroceni şi tace adânc.

Şi ar mai fi Partidul Naţional Liberal. De fapt, în primul rând ar trebui să fie PNL. În primul rând al opoziţiei. Numai că PNL-ul, acest maestru al improvizaţiilor şi al interimatelor, îşi caută preşedinte. Ludovic Orban bate ţara în lung, Cristian Buşoi bate ţara în lat, iar Viorel Catarmă bate pasul pe loc şi mai acordă câte un interviu îmbrăcat în mantia de salvator al liberalismului românesc. Se organizează întâlniri cu activul de bază al partidului, la care primari, consilieri şi simpli membri aduşi mai mult cu forţa de şefii de la Judeţ ascultă plictisiţi discursurile candidaţilor şi aşteaptă să li se spună pe cine trebuie să aleagă la congresul din 17 iunie. Ludovic Orban susţine că are de partea sa 24 de filiale, iar Cristian Buşoi dă de înţeles că se bucură în continuare de sprijinul lui Klaus Iohannis.

La întâlnirile organizate în ţară, candidaţii vorbesc despre viitorul luminos care-l aşteaptă pe partid în cazul în care vor deveni preşedinţi, despre susţinerea de care se va bucura Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale şi despre ce va păţi PSD-ul atunci când PNL-ul va avea o conducere aleasă. Despre români şi despre România se vorbeşte mai puţin spre deloc.

PNL-ul se pregăteşte de alegeri interne. Dar alegerile nu sunt despre PNL, ci sunt despre România. Chiar dacă românii din afara PNL nu vor participa la alegerile interne, aceştia au tot dreptul să ştie cine sunt şi ce vor să facă pentru ei cei care doresc să se pună în fruntea celui mai mare partid de opoziţie. De aceea, o dezbatere televizată la care să participe toţi cei trei candidaţi la şefia PNL este obligatorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.