×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 14 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:06
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Orban rămâne fără „stele“
Ludovic Orban se confruntă cu demisia Ramonei Mănescu şi a lui Puiu Haşotti
Ludovic Orban se confruntă cu demisia Ramonei Mănescu şi a lui Puiu Haşotti

Toamna se numără bobocii, numărul parlamentarilor şi al proiectelor lor, rezultatele primarilor și planurile viabile pentru viitor. Însă la PNL, toamna a debutat cu două demisii din partid ale unor vechi cadre de nădejde, Puiu Haşotti şi Ramona Mănescu.

Gestul celor doi liberali cu state vechi nu a surprins prea tare conducerea actuală. Se știa de nemulțumirea lui Puiu Hașotti, apărută imediat după ce fosta șefă a liberalilor Alina Gorghiu i-a blocat candidatura la alegerile parlamentare din 2016. De asemenea, era așteptat și gestul Ramonei Mănescu, dată la o parte de către unii dintre colegii săi care se regăsesc în formula actuală de conducere a PNL. Mănescu își anunțase amicii care îi mai rămăseseră în PNL că nu înțelege de ce și ea trebuie să contribuie la nota de plată pentru modul în care soțul ei, Rareș Mănescu, a gestionat soarta sectorului 6 al Capitalei, cât a fost primar. Însă pe lângă faptul că despărțirea de partid a celor doi a fost tratată cu prea puțină atenție de către liberali, nici PNL nu mai reprezintă o alternativă și o forță politică tentantă. Ba mai mult, unii dintre noii senatori și deputați liberali dau semne clare că nu prea mai au puncte în comun cu partidul care i-a propulsat în Parlament acum zece luni.

Senator somat să aleagă

„Vă spun din capul locului, stăm foarte prost pe comunicare, stăm foarte prost pe management organizaţional, stăm foarte prost pe management de proiecte, nici măcar nu iniţiam proiecte, programe, pe care să le ducem, în mod constat şi consecvent, pe o perioadă de timp medie sau lungă, să le ducem la bun sfârşit. Stăm prost pe managementul şedinţelor. Am participat la şedinţe de Birou Permanent fără ordine de zi, fără o pregătire cât de cât minimală a subiectului, pe care să o facă preşedintele sau unul din membrii biroului judeţean“, afirma săptămâna trecută Ludovic Orban. Deși însuși președintele PNL admitea că partidul său e la un pas de dezastru din cauza luptelor interne, acestea continuă nestingherite. „Cea mai mare cantitate de energie o consumăm în interiorul partidului, în dispute între noi, în discuţii între noi şi consumăm foarte puţină energie pentru a transmite mesaje în afara partidului. Şi nu orice fel de mesaje! Trebuie să fie mesaje care într-adevăr să aibă darul de a îmbunătăţi percepţia Partidului Naţional Liberal“, sublinia Orban. Însă observațiile sale au trecut pe lângă urechile mai multor șefi de organizații. Cel mai aprig conflict a izbucnit la PNL Constanța, imediat după ce fostul ministru și senator Hașotti s-a despărțit de colegii săi. Pe acest fond, senatorul Vergil Chiţac a ajuns să fie somat de colegii săi din filială să aleagă, în cel mai scurt timp, dacă mai rămâne sau nu printre ei. Două săptămâni a primit Chițac ca răgaz de gândire.

ALDE îi dă târcoale

O mare parte din ALDE Constanţa e interesată să fie reprezentată și la nivel parlamentar. Partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu și-a pierdut singurul deputat, pe Mircea Banias, în urma unui conflict. Astfel, trecerea senatorului Vergil Chiţac la ALDE ar fi un mare plus pe plan local. Parlamentarul se ferește să spună că ar avea cele două săptămâni la dispoziţie ca să plece sau nu din PNL. Dar acesta admite că a primit mai multe oferte pentru transferul său politic. Se pare că dincolo de discuțiile cu ALDE Constanța, Chițac s-ar fi văzut chiar și cu șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Ba mai mult, senatorului liberal i s-ar oferi chiar şi postul de preşedinte al organizaţiei municipale a ALDE Constanţa, în ideea că acesta ar putea candida din nou, în 2020, la primăria municipiului de la malul mării.

Orban l-a pus în așteptare

Supărarea senatorului liberal pe colegii săi de partid are ca sursă principală modul în care s-au organizat alegerile pentru desemnarea conducerii organizaţiei municipale. Parlamentarul nu s-a ferit să catalogheze drept un „furt“ votul colegilor săi. „De 5 luni aştept un verdict de la Comisia de Arbitraj de la Bucureşti. Dar, deşi probele depuse de mine sunt evidente, senzaţia mea este că vor să pună batista pe ţambal. Mai am puţină răbdare pentru că preşedintele Ludovic Orban mi-a promis că va face în aşa fel încât contestaţia mea să fie rezolvată cu celeritate. Au trecut două luni şi nu mi se pare că ar fi o chestiune abordată cu celeritate… “, face dezvăluiri de culise Chiţac. Senatorul este decis să plece din PNL, dacă nu i se va face dreptate cât mai curând. Liberalul tinde mai mult să stea o perioadă independent, ca să ia mai profund pulsul politic, și apoi să se alăture vreunui partid. Principalul său scop este să candideze pentru primăria Constanței la alegerile locale din 2020.

Laur EmrePublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
2051
 | 2
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dan
0
Nu prea ma prind de unde pana unde ati reusit sa o socotiti pe aceasta blonda suava "stea" cand ea este doar o femeie simpla, modesta, submediocra intelectual, propulsata intr-o pozitie de Ministru al Transporturilor de insusi mult mai celebrul ei sot, Primarele de sector 6; tot el, cu care nu degeaba este asociata ea astazi in cuget si simtire, pe baza prieteniei, probabil deloc dezinteresata, cu seful cel de partid detinator al unui nume de floare, s-a trezit pozitionata pe un post eligibil la alegerile europarlamentare, "castigate" cu brio. La cata naivitate detine tipa, la ce inocenta si habarnism de partid si de stat manifesta (desi din alt partid decat marele partid de sorginte nord-Coreeana - am numit PSD) nu este de fel de mirare ca Romania, asa de tare reprezentata de sotiile si fiicele unor talibani autohtoni (apropos, lipsesc deocamdata de pe panoplie ale lui Liviu, alde Bombonica D, Carmen D, Catalina S, etc, fiinte deja celebre, de aceeasi factura cu "astea care este" adica incolore - rosul de partid nu se pune - inodore si insipide) straluceste prin indiferenta si ignoranta in Parlamentul European. Asa ca nu este nicio pierdere pentru biata tara si pentru partidul care a trimis-o acolo demisia acestei pseudostele, semidocta, fara prezenta, nereprezentativa demna de bancurile cu blonde. I-o fi promis cineva din alta barca vreo alta sinecura; e mai placut sa te preumbli prin Bruxeles fara treaba, fara graba, sa nu te stie nici vantul si nici pamantul, sa nu te foarfece ai de la Riseproject cu privire la afacerile cu terenuri in care ti-ai bagat parintii si din care ai furat cu gratie tara pe care cica o reprezinti! Rusine, multa rusine si celor ce au trimis-o pe "stea" acolo, sa stea, dar si celor care o vor primi cu bratele deschise in urmatorul partid din Romania lor, a hotilor, profitorilor, incapabililor, impostorilor si mincinosilor (sa fie ai ai lui ALDE Tariceanu?).
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
papusa cu cap de tfl
+3
Oaia lu ' Turcan cat mai sta?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Charlie
+3
Stelele odata acordate se ridica numai pe baza de decret...prezidential, fapt care avand in vedere filiatia comuna nu este de asteptat. Toate sperantele in Orban s-au dovedit desarte. Limbajul sau altadata sobru si doct a devenit la fel de semidoct precum a acoperitilor fosti pnl-isti si a descoperitilor pdl-isti asimilati. In loc sa creasca nivelul ca pe vremea lui Crin, a scazut dezastruos. Partid pe post de teren de instructie pentru servicii. Partid pe care l-am votat. Cu intermitente intrucat a mai fost teatrul unor experimente securiste...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
0
e bune şi tablili...la valoarea lui...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
c.g.
+3
Domnule Vergil Chitac la data alegerilor din 2020 numai sa mai existe ... ROMANIA, in conditia asta de azi de ruina: economica, politica , sociala, dupa 28 de ani de balamuc nou !!! In rest sanatate maxima !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Laie @ c.g.
+8
cred că or să voteze numai primarii....
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
Electrica și Enel, ciupite la buzunar
Publicat acum 15 ore şi 48 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 36 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 8 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 15 minute