Orchestra Naţională de Tineret a Franţei, la Sinaia şi Bucureşti

Orchestra Naţională de Tineret a Franţei încheie seria de 25 de concerte cuprinse în ediţia din acest an a Festivalului Internaţional “Enescu şi muzica lumii” cu o dublă apariţie la Sinaia şi Bucureşti.

Orchestra Naţională de Tineret a Franţei, unul dintre cele mai bine cotate ansambluri de gen din Europa, sub bagheta lui Dennis Russell Davies şi având-o ca solistă pe pianista Maki Namekawa, va susţine două concerte cu două programe diferite pe 26 august la Sala Casinoului din Sinaia şi pe 27 august în Bucureşti la Ateneul Român în cadrul concertelor de închidere ale Festivalurilor Internaţionale “Enescu şi muzica lumii” şi Vara Magică. La Ateneul Român orchestra va interpreta poemul simfonic „Aşa grăit-a Zarathustra” şi Simfonia a III-a op.78 în do minor „cu orgă” de Camille Saint-Saëns, solist Thierry Escaich.

Ansamblul Violoncelissimo

Ca un post scriptum al acestor manifestări joi, 28 august, la ora 18.00, la Sala Tinerimea Română – Str. Gutenberg nr.19 – intrarea va fi din nou liberă pentru un concert surpriză din seria Capodopere ale Muzicii de Cameră susţinut de soliştii Orchestrei Naţionale de Tineret a Franţei, alături de ansamblul Violoncelissimo condus de violoncelistul Marin Cazacu. Programul va cuprinde bijuterii muzicale de la Schubert la Dimitrescu, de la Dvorak la Piazzola. Acest concert se adaugă unui alt moment artistic inclus în programul iniţial. Este vorba despre recitalul In Memoriam Mihaela Ursuleasa, susţinut de pianistul norvegian Klaus Jörgensen, care a avut şansa de a colabora cu marea noastră pianistă.

Un concert mult aşteptat. Foto Virgil Oprina

Bucurându-se de o participare naţională şi internaţională de un înalt nivel şi prestigiu naţional şi internaţional, Festivalul “Enescu şi muzica lumii” a adus în faţa publicului la această ultimă ediţie 500 de muzicieni care timp de 28 de zile au ţinut capul de afiş al vieţii culturale estivale din Sinaia, Buşteni, Braşov, Sibiu şi Bucureşti.

Festivalul îşi reafirmă poziţia de cea mai importantă platformă de descoperire şi integrare în ansambluri orchestrale şi camerale a celor mai valoroşi tineri muzicieni din România, prilejuindu-le acestora, prin intermediul organizaţiei europene a orchestrelor naţionale de tineret EFNYO, contactul şi colaborarea cu colegi din întreaga Europă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.