Ordinul asasinării ţarului Nicolae al II-lea a venit din SUA

Un istoric rus a declara miercuri că magnaţii americani au fost cei care au dat ordinul asasinării ţarului Nicolae al II-lea Romanov şi familiei sale, transmite Moscow Times. Piotr Multatuli, cercetător la Academia rusă de Ştiinţe, nu a negat că liderii bolşevici de la Moscova au iniţiat planul asasinării ţarului in 1918, în Urali, la Ekaterinburg, dar a spus că în spatele deciziei a stat o misiune americană.

Într-un articol din Argumenti i Facty, Multatuli a citat conversaţiile secrete dintre conducerea bolşevica a Comitetului Executiv Central şi unul dintre cei care au participat la asasinat ca dovadă a faptului că organizaţii financiar-industriale din SUA le-au vorbit oficialilor ruşi despre necesitatea asasinării ţarului şi a întregii sale familii.

Ordinul a fost transmis la Moscova printr-o organizaţie din Vologda, Multatului argumentând că membrii acestei organizaţii vedeau ca esenţială distrugerea Rusiei ţariste pentru îndeplinirea planurilor lor de creare a unei lumi unipolare.

Aceste alegaţii apar în contextul în care Vladimir Putin, în calitate de preşedinte şi în cea de premier, a iniţiat un cult al Rusiei imperiale, alături de mai mulţi intelectuali ruşi, iniţiativă care a prins în rândul tinerilor naţionalişti. Putin avea in biroul său prezidenţial, în perioada 2004-2008, un tablou al ţarului Petru cel Mare, în timp ce Dmitri Medvedev a vea un tablou al ţarului Alexandru al II-lea, cel care a abolit şerbia in Rusia. Medvedev îl admiră şi pe Alexandru al III-lea, iniţiatorul unor tratate europene asemănătoare pactului paneuropean de securitate pe care Rusia încearcă să-l iniţieze împreună cu Germania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.